StoryEditorOCM
SportFOTO: ZAVRŠENA ŽUPANIJSKA FUTSAL LIGA OSNOVNIH ŠKOLA 

Učenici iz „Krune Krstića“ u finalu s 4:3 pobijedili kolege iz „Šime Budinića“!

Piše Ivica Gjergja
16. ožujka 2019. - 20:30
FUTSAL 2

Učenici OŠ Krune Krstića pobjednici su prvog izdanja županijske futsal lige osnovnih škola koju je uspješno organizirao Županijski savez školskog sporta. U finalnoj utakmici odigranoj u sportskoj dvorani u Svetom Filipu i Jakovu, učenici iz Arbanasa pobijedili su svoje vršnjake iz OŠ Šime Budinića rezultatom 4:3. U utakmici za treće mjesto učenici OŠ Obrovac bili su bolji od OŠ Posedarje te su slavili sa 3:2.

 Najbolji strijelac natjecanja je Stipe Pelaić (OŠ Šime Budinić), najboljim vratarem proglašen je Roko Nekić (OŠ Posedarje), dok je za najboljeg igrača izabran Toni Matešić (OŠ Kruno Krstić). Pobjednički pehar i individualne nagrade uručio je zadarski župan Božidar Longin koji je istaknuo zadovoljstvo zbog činjenice da je već u prvom izdanju futsal lige sudjelovala ukupno 31 škola s područja cijele Zadarske županije i gotovo 500 natjecatelja, te kazao:

-Sredstva u županijskom proračunu za sve lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika. U narednim godinama namjeravamo dodatno povećati opseg školskih liga. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da učenici kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh, što će zasigurno pamtiti cijeli život, kazao je na zatvaranju natjecanja župan Longin.

Podsjetimo, Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove je godine povećao broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute prošle godine, od ove sezone startala su natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te u rukometnoj ligi za srednje škole. Zanimljivo je spomenuti kako su prošlogodišnji pobjednici košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije, učenici Gimnazije Franje Petrića (MIOC), osvojili i naslov prvaka Hrvatske te ih u travnju ove godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj.

 

 

 

18. travanj 2024 00:12