StoryEditorOCM
SportPRVA ĆAKULA S NAVIJAČIMA

Udruga navijača Tornado i KK Zadar zajedničkim snagama organizirali radionicu

Piše D. Žura
28. prosinca 2018. - 20:20
cakula_navijaci5-281218

Ćakula sa navijačima, naziv je svojevrsne radionice koju su zajedničkim snagama odradili Udruga navijača Tornado i KK Zadar, pa se nakon svega odslušanog, odnosno kroz razna pitanja stekao dojam kako se samo zajedničkim djelovanjem puno toga može poboljšati.

Istina, nije bio veliki odaziv navijača, što se može pripisati blagdanskom ozračju, međutim, za početak je zamisao pala na plodno tlo. U ime Tornada kao članovi Nadzornog odbora KK Zadar, prezentaciju je odradio Marin Gulan i to na jedan osobit posve profesionalan način s podosta zanimljivih prijedloga koji su proizašli kroz razgovor s ostalim navijačima. Uz njega je bio i Tomislav Fain također član NO -a iz navijačkih redova, te Ivan Mijolović predsjednik NO KK Zadar i Ivan Ištuk glasnogovornik kluba i šef marketing službe u klubu.

Skup je prigodnom čestitkom za Božić i Novu godinu pozdravio Vice Genda, predsjednik UN Tornado, koji je nagalsio kako je prema njegovom saznanju ovakav događaj nešto o čemu se kroz povijest nije moglo govoriti. Gendino je mišljenje kako je ovo ispravan puta k približavanju navijača i kluba.

Mijolović je pak istaknuo da je prezentacija siguran put kojim valja koračati uz iskazivanje zahvalnosti Tornadu što su došli na ovu ideju te samo organizaciju skupa. Gulan je u svojoj prezentaciji nabrojio dobre i loše strane, između ostalog kako je novi Nadzorni odbor dočekalo 40 milijuna kuna duga plus 3 miljuna kuna ovonastalih obaveza. Spomenuo je i blokadu FIBA -e

Naglasio je Gulan, kako je NO proširen za dva člana iz redova navijača, reorganizaciju rade zajednice, nove direktore, izvršnog i sportskog, te kako je sezona 2017./2018. financijski pokrivena. Uz sve napomenuo je Gulan smanjene su klupske obveze za 10 miljuna kuna.

Dotaknuo se i novih uvjeta ugovora sa SC Višnjik, istaknuvši kako od prodanih ulaznica KK Zadar smanjuje dugovanje prema spomenutom subjektu. Cilj je financijska konsolidacija, aktivno sudjelovanje navijačau kliuba u lokalnoj zajednici, kroz razne akcije.

Nadalje, želja je na pravi način " brendirati" Zadar kao grad košarke, te potrebu većim brojem manjih sponzora. Istaknuto je kako je KK Zadar po gledanosti prvi dvoranski sport u Hrvatskoj, dok je u regionalnoj ABA ligi, odmah iza Crvene zvezde i Partizana. Ono što je nazočne zasmetalo jest veliki broj gledatelja koji besplatno ulaze u dvoranu, te da se obvezno uključe brojači kako bi se doista utvrdilo koliko je onih koji kupnjom ulaznice pomažu klub.

Ivan Mijolović je pak rad direktora Željka Žilavca i Branimira Longina sportskog direktora ocjenio pozitivnim, jer kako je istaknuo nije ih dočekalo Bog zna što, a to su tri igača pod ugovorom i dugovi.

Obostrano je naglašena potreba još boljeg rada omladinskog pogona, jer stvaranjem vlastitih igača bilo da su iz Zadra ili iz regije, put je kojim se klub kroz prodaju igrača može pomoći u financiranju. Sa strane NO- je otvoreno kazano kako se u ovom trenutku ne može očekivati viša rezultatska razina, odnosno, da bi izlazak na eurospku scenu zahtjevao duplo više financijske izzdatke od sadašnjih.

Također, naglašeno je da bez Grada u ovom trenutku klub ne bi mogao biti na ovoj razini, nego znatno nižoj, uz opasku kako se svi trude pronaći snažne sponzore ili pak nekoga tko će u dogledno vrijeme preuzeti brigu o klubu.

- Dug je proces od ideje do realizacije, piše u programu kojeg je iznosio Gulan. Uglavnom, ovakve i slične akcije, te zaključak kako svi navijači moraju raditi na tome da se u dvorani ne događaju ružne scene koje financijski opeterećuju klub samim time se ne čini ništa dobro za voljeni klub.

18. travanj 2024 01:41