StoryEditor
SportMANJI BROJ UTAKMICA

UEFA objavila promjene formata kvalifikacija za Ligu prvaka i Europa ligu sljedeće sezone, koje će imati utjecaj i na hrvatske predstavnike

Piše PSD
17. lipnja 2020. - 16:38
Arhiva/Hanza Media

UEFA je na današnjem sastanku potvrdila da će se Liga prvaka i Europa liga završiti po sustavu "Final Eight", odnosno da će se dvoboji od četvrtfinala nadalje igrati na jednu utakmicu i na neutralnom terenu.

Završnica Lige prvaka igrat će se u Lisabonu, a Europa lige u četiri njemačka grada - Duisburgu, Duesseldorfu, Gelsenkirchenu i Koelnu.

Osim te odluke, UEFA je objavila i promjene u sustavu kvalifikacija za Ligu prvaka i Europa sljedeće sezone. Prva tri pretkola igrat će se na jednu utakmicu, a domaćin će se odrediti ždrijebom, dok će se play-off Lige prvaka i Europa lige igrati, kao i do sad, na dvije dobivene utakmice.

Ta vijest je posebno važna za hrvatske predstavnike, kojih će sljedeće sezone biti pet - dva u Ligi prvaka i tri u Europa ligi.

Hrvatski predstavnici kvalifikacije za Ligu prvaka započet će u 2. pretkolu, prvak u dijelu ždrijeba za prvake, a drugoplasirana momčad u dijelu ždrijeba za neprvake.

U 3. pretkolo Europa lige ići će pobjednik Kupa, a u 2. pretkolo će preostala dva kluba od 3. do 5. mjesta.

Izdvojeno

01. listopad 2020 05:21