StoryEditorOCM
SportNEMA VEZE

Unatoč izgubljenoj utakmici protiv Gorice, igračima i trenerima Sonik Puntamike treba reći bravo: peto mjesto povijesni je uspjeh!

Piše I.Gjergja
15. svibnja 2021. - 12:13

I drugi ogled u doigravanju za prvaka Hrvatske u košarci u Jazinama Sonik Puntamike - Gorice pripao je gostima 54:56.

Naime, u prvom su u Gorici slavili domaćini, ali evo i u SD Jazinama te u dvokoraku otišli u polufinale – košarkašku elitu gdje će igrati sa Zadrom. „Punta“ je u imala ojačan roster vratili su se Vladović, Rašić i Petani koji u prvoj utakmici nisu igrali, dok je Gorica imala roster jednak prošlom. I jedna i druga momčad je dobrim obranama limitirala onu drugu na mali broj koševa.

Sve je već viđeno i napisano, no ovdje se treba zadržati na dvije posljednje minute susreta, kada su igrači „Punte“ u naletu ostvarili 8:0, „Tresla“ se pobjeda gosta, a kada je Rašić izgubio loptu minutu prije kraj sve je išlo na mlin gosta. Međutim, njihov igrač Mašić je promašio i priliku dao „Punti“. Doslovno sa zvukom sirene Rašić je na koš uputio tricu, no lopta nije prošla kroz obruč i pobjeda je otišla na stranu Gorice.

Nema se što zamjeriti igračima Sonik Puntamike, koji su ostvarili u regularnom dijelu svoj cilj , a to je peto mjesto na ljestvici. Stoga svima skupa u klubu treba se reći bravo!

Na sjevernom dijelu dvorana Jazina kao uvijek sjedio je i pratio susret predsjednik Sonik Puntamike, Mirko Jošić, koji nam je odmah nakon susreta kazao:

- Čestitam gostima na pobjedi, koja je, doduše, mogla otići na našu stranu, no očito je da su bili bolji. Gorica i prije majstorice dvokorakom ulazi u polufinale. Mi smo izgubili, nismo bili kompletni, a kada smo se konačno kompletirali, nismo imali energije. Volio bih da smo pobijedili i otišli do majstorice,posebno jer smo imali  posljednju loptu, no nije prošla kroz obruč za pobjedu. Dečkima nemam što zamjeriti jer su se borili srčano, no jednostavno nije išlo. Ostvarenim do sada jesmo zadovoljni, peti smo u prvenstvu, što je povijesni uspjeh našeg kluba - kazao je predsjednik Jošić.

27. travanj 2024 00:19