StoryEditorOCM
SportU RIJECI

Unatoč velikoj pauzi od treniranja, mladi plivači PK Zadar pokazali odlične rezultate na kontrolnom natjecanju

Piše Ivica Gjergja
23. veljače 2021. - 12:35

Kontrolno natjecanje u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) održalo je u Rijeci 20. i 21. veljače , a domaćini su bili plivački klubovi Primorje, Nevera i Kantrida.

U dva dijela natjecanja plivači su nakon duge stanke u treninzima otvorili sezonu u 50 -metarskom bazenu. Natjecanje se održalo s ograničenjem broja plivača i bez publike.

Pored ostalih nastupili su članovi PK Zadar (pet plivača) i to: Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Marija Kuman i Rita Herceg. Cure i dečki su odradili su utrke s osobnim rezultatima ili na nivou svojih najboljih rezultata što je odličan početak nakon velikog perioda netreniranja.

Najuspješniji je bio mlađi senior Bruno Šarić koji je u apsolutnoj kategoriji isplivao dva prva (100 i 200 m leđno) i jedno drugo mjesto (50 m leđno), gdje je osvojio i najveći broj bodova (662). Junior Noa Kuman isplivao je 3. mjesto na 400 metara, mješovito i peto mjesto na 200 metara prsno.

Najuspješniji nastup Roka Šanga bilo je 7. mjesto na 200 m leđno, juniorka Marija Kuman zauzela je 6. mjesto na 50 m leđno, a mlađa juniorka Rita Herceg 4. mjesto na 50 m prsno i 7. mjesto na 200 m prsno.

- U našem klubu,  PK Zadru, jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatima kontrolnog natjecanja naših plivača. Tim više kad se zna da smo stali sa treninzima još u studenom te da smo nakon tako duge pauze pokazali zsita odlične rezultate. To nam je i dodatan vjetar u leđa za naš daljnji rad, a posebno takvi rezultati dobro ujteču na mlade plivače - rekla je trenerica PK Zadra Josipa Nekić te dodala:

- Naši plivači nastavljaju sa treninzima i dalje, a svi klubovi se nadaju što skorijem ritmu natjecanja kao i održavanju istih sa većim brojem natjecatelja. Iduće natjecanje koje očekuje naše plivače i istu kategoriju je međunarodni miting „Victoria“ u Rijeci u ožujku - zaključila je trenerica Nekić.

image
Natjecatelji PK Zadra
Pk Zd
19. travanj 2024 14:11