StoryEditorOCM
SportBEZ PORAZA

Uspješan vikend: juniori i kadeti HNK Zadar slavili u Crnom kod Dalmatinca, do bodova su došli i pioniri u konkurenciji dalmatinskih klubova!

Piše Zadarski.hr
28. ožujka 2023. - 14:15

U 21. kolu 1. NL NS Split juniori Zadra pobijedili su Dalmatinac u Crnom kao domaćini utakmice (4:0), a isto je uspjela i druga kadetska momčad (1:0). U susretima 24. kola pioniri i mlađi pioniri uzeli su 4 boda sinjskom Junaku.

 

JUNIORI

Domaćom pobjedom u Crnom protiv Dalmatinca, Zadar je zadržao četvrtu prvenstvenu poziciju, a s konačnih 4:0 i okruglih 60 ligaških golova, potvrdio je i status najefikasnije juniorske dalmatinske momčadi. Lovre Barić otvorio je goste ranim pogotkom u 20. minuti, a do kraja poluvremena u strijelce se upisao i Mateo Bačić. Ivan Kevrić povisio je na 3:0 u 71. minuti, dok je konačnih 4:0 autogolom postavio Luka Ročak. Bačić se ovim pogotkom u Crnom – 14. u sezoni! – na listi najboljih juniorskih strijelaca približio solinskom napadaču Josipu Marinoviću, koji predvodi dalmatinske topnike s 18 golova. U sljedećem kolu juniori Zadra gostuju u Splitu kod vodećeg Hajduka.

ZADAR – DALMATINAC 4:0 (2:0)

Crno. Igralište Stanko Baričević Šole. Utakmica 21. kola 1. NL NS Split. HNK Zadar – HNK Dalmatinac. Suci: Josip Kevrić, Šime Žilić i Ivica Zrilić. Delegat: Stella Dunić.

Zadar: Matulić, Jure Brkić, Barić, Bačić, Josip Brkić, Filipović, Šoša, Skukan, Senkić, Zebić, Galić. Još su igrali: Miletić, Kevrić, Krslović, Jurjević-Adžić, Prekpalaj, Bilić. Predstavnik: Jurica Buljat.

Dalmatinac: Babić, Jović, Savić, Morić, Viduka, Jurjević, Ročak, Valentić, Sorić, Alić, Jelenković. Još su igrali: Momirović, Oštarić, Škoda. Trener: Mario Grgurović.

 

KADETI

Gostujuća momčad Dalmatinca na vlastitom je travnjaku u Crnom bolje otvorila utakmicu, no dva opasna pokušaja vješto je zaustavio zadarski vratar Luka Meić. Vrlo brzo su kadeti Zadra uspostavili ravnotežu i što je utakmica odmicala, bili sve bolji suparnik. Trenutak odluke dogodio se pri kraju prvog dijela, ali su pogotku Nike Devića-Obradovića prethodila dva snažna starta autoritativnog kapetana Dalmatinca Filipa Batura na lakonogom napadaču Zadra. U oba je navrata Dević-Obradović hladnokrvno pretrpio prekršaje, a onda je vješto i lukavo kaznio goste za konačnih 1:0. Zadar se nakon 21. kola nalazi na solidnom 6. mjestu s 35 osvojenih bodova.

ZADAR – DALMATINAC 1:0 (1:0)

Crno. Igralište Stanko Baričević Šole. Utakmica 21. kola 1. NL NS Split. HNK Zadar – HNK Dalmatinac. Suci: Šime Žilić, Josip Kevrić i Ivica Zrilić. Delegat: Stella Dunić.

Zadar: Meić, Marić, Prtain, Dević-Obradović, Ružić-Marketin, Kačanić, Krslović, Karlović, Šuljić, Zovak, Zubčić. Još su igrali: Šarić, Vedrić, Mekelenić. Trener: Frane Potočnjak.

Dalmatinac: Prtorić, Džaferagić, Jerak, Ožaković, Batur, Džapo, Uzelac, Krešić, Grabovac, Škoda, Adžić. Još su igrali: Mikulić, Lonić, Ražov. Trener: Mario Prpić.   

 

DALMATINSKI PIONIRI

Do bodova su došli i pioniri u konkurenciji dalmatinskih klubova, pa je Zadar u 24. kolu 1. NL NS Split remizirao sa sinjskim Junakom (1:1) na svom igralištu, a pogodak za Zadar postigao je Josip Uskok već u 6. minuti susreta. U istom rangu natjecanja protiv istog suparnika mlađi pioniri zabilježili su pobjedu 4:0, a redom su zabijali Rio Barešić, Jure Čulina, Dino Karamović i Gabriel Dao. Mlađi pioniri zadržali su 2. mjesto na tablici te zabilježili četvrtu uzastopnu pobjedu sa sjajnom gol razlikom 13:1.      

19. travanj 2024 06:57