StoryEditorOCM
SportUSPJELA GENERALKA

Utakmica Primorca i Zadra prošla u ozračju susreta predsjednika klubova: kako je Darko Banić dočekao Ivu Bokanović...

Piše Ivica Gjergja
12. veljače 2022. - 19:04

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja 100. Sudac: Andi Čačić. Pomoćnici: I. Čačić i Pavičić.

PRIMORAC – ZADAR 1:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Marić (47), 1:1 Jordan (61).

PRIMORAC: Stojanov, Lazarevski, Kulaš, Šare, Musa, Birkić, Bitunjac, Katuša, Mehić, Vodopija, Marić. Još su igrali: Demo, Colić, Bezinović, Kadija, Šarin, Lokin, Nakić, Jurišić. Trener: Marko Moravčić.

ZADAR: Pinčić, Iličić, Pranjić, Jerbić, Đevaljekaj, Banović, Čepo, Jurić, Stojčević, Bačkov, Jordan. Još su igrali: Subašić, Bačić, Čelić, Rokov, Vukadinović. Trener: Želimir Terkeš.

image
Detalj iz igre
I. Gjergja

Generalka odigrana u Biogradu između dva Primorca i Zadra zadovoljila je u svemu gledatelje, ali i stručne stožere jedne i druge ekipe. 

Utakmica je bila borbena, oba sastava držala su intenzitet igre na visokoj razini tijekom cijelog susreta. Vidjelo se dosta dobrih duela, proigravanja i lijepih akcija, udaraca na gol, obrana vratara i na kraju dva gola, za svaku momčad po jedan. 

U susret se ušlo bez respekta, igralo se do kaznenih prostora, a sve napade blokirale su dobre obrane. Prvi su zaprijetili Zadrani u 15. minuti kada su iz jedne lijepo posložene akcije dobili korner. Nakon izvođenja u kaznenom prostoru najviši je bio Bačkov koji glavom puca tik pokraj vratnice. 

Uzvratili su domaćini u 21. minuti. Nakon solo akcije Vodopije koji je tukao, u blok mu je ušao Jerbić i zaustavio loptu u petercu. Nakon Vodopije minutu iza brzonogi i vispreni Marić je tukao iz daljine, no Pinčić je na mjestu i siguran. 

image
Detalj iz igre
I. Gjergja

Žustro se i dalje igra, redaju se prigode, ali sve dobro funkcionira u obrambenim redovima. Nakon dva udarca Primorca, inicijativu u igri preuzimaju Zadrani. I onda u 31. minuti bilježimo dobro odigrani dupli pas Juriča i Stojčevića, ali gola nema. Uzvratili su na isti način Katuša i Mehić, vratar Pinčić je nesavladiv. U smiraj prvog poluvremena bilježimo udarac Roka Jurića koji nije imao efekta. 

U drugi dio se ušlo istim tempom, da bi u 47. minuti domaći nogometaši izveli brzu kontru po lijevoj strani, nastavio je Musa koji s vrha kaznenog prostora lijepo centrira točno na glavu Marića koji zabija za 1:0. 

Samo minutu kasnije identična situacija na istoj strani, akter je Bitunjac koji šalje loptu, ali nema nikog da je sprovede u gol. Svoju 'ubojitu' rolu na lijevoj strani imao je i David Katuša ali opet nema gola. Nakon ovih promašaja, Zadra uzima igru u svoje noge i stišće domaćina bliže vratima Stojanova. Pokušava Jordan pa Bačkov no gola nema pa nema. 

image
Detalj iz igre
I. Gjergja

U 61. minuti došao je Zadra igrom do kaznenog prostora, loptu je prihvatio Jordan i matirao Stojanova za poravnanje rezultata. Nakon izjednačenja golova nije više bilo ali jeste prilika. 

Prema pruženoj igri pripremni ogled je u potpunosti uspio, vidjelo se da će i jedan i drugi klub igrati značajnu ulogu u drugom dijelu sezone.  

image
Prijateljski susret Primorca i Zadra protekao je u razgovoru i druženju predsjednika klubova
I. Gjergja
Predsjednik Banić dočekao predsjednicu Bokanović!

Novu predsjednicu HNK Zadar u Biogradu je dočekao predsjednik Primorca Darko Banić sa svojim suradnicima. Prije susreta zadržali su se u dugom razgovoru koji se nastavio i za vrijeme utakmice. U jednom trenutku prije susreta Banić je upitao Bokanović:

- Iva, koliko ćete danas golova primiti? Zadovoljni s dva, tri... - pitao je Banić?

- Ne vjerujem da ćemo izgubiti. Igrat ćemo najbolje što znamo i možemo – odgovorila je s osmjehom.

S konačnim neodlučenim rezultatom predsjednici su bili zadovoljni. 

02. svibanj 2024 12:51