StoryEditorOCM
SportPRIMORAC-ZADAR

Utakmica puna preokreta, mladi vratar Anđelo Subašić je sa nekoliko sjajnih obrana podsjećao na svog ujaka Danijela Subašića

Piše Ivica GJERGJA
26. svibnja 2023. - 20:51

PRIMORAC – ZADAR 1:2 (0:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 150. Sudac: Ivan Anić (Zadar) 6. Pomoćnici: Agičić i Kraljević.

Strijelci: 0:1 Zakarić (32), 1:1 Mrkić (52), 1:2 Zakarić (65-11m).

Najbolji igrač: Goran Zakarić (Zadar).

PRIMORAC: Stojanov 7, Mandow 7, D. Torbarina 7, Kulaš 7, Birkić 7 (od 73. Skybinsky-), Vodopija 7, Lazarevski 7(od 75. Gašpar-), Mrkić 7 (od 73. Nakić-), Okochukwu 7 (od 73. Pavlović-), Jurišić 7. Trener: Mirko Labrović 7.

ZADAR: Subašić 7, Rončević 7 (od 46. Zebić-), Mrkela 7, Banović 7 (od 67. Uskok-), Senkić 7 (od 65. Butić-), Viduka 7, Zakarić 8, Vuko 7, Pranić 7 (od 71. Šoša-), K. Torbarina 7. Trener: Dragan Blatnjak 7.

Već na samom otvaranju susreta vidjelo se da jedni druge respektiraju u igri i na neki način traže slabije točke protivnika. Domaćini preuzimaju neznatnu inicijativu te u 13. minuti gosti gube loptu, Okochukwu je prihvata i brzim korakom ulazi u kazneni prostog gdje ga sustiže Rončević, oduzima loptu i prigoda odlazi u nepovrat.

Samo nekoliko minuta kasnije Zadar krasnom akcijom dolazi do vratara Primorca Stojanova, no Viduka nije bio precizan. I tako iz minute u minutu se redaju prigode na jednoj i drugoj strani. 32. minuta je bila kobna za domaći sastav, jednu visoko nabačenu loptu uputila je obrana Zadra prema kaznenom prostoru domaćina, posljednji igrač obrane Dino Kulaš je skočio, no lopta ga je dotakla i otišla prema golu, sve to je pratio Zakarić, utrčao s njom u kazneni prostor i pored Stojanova plasirao za vodstvo od 0:1.

Domaćini traže igru, imaju je i u 42. minuti je oboren Vodopija u kaznenom prostoru Zadra, kratak zalet je uzeo Lazarevski no vratar Subašić je obranio udarac i loptu poslao u korner. Nakon toga opet je za goste lijepu prigodu imao Viduka, ali je Stojanov ukrotio udarac. Dominaciju u igri su domaćini iskoristili u 52. minuti kada je Subašić na „čistini“ nezgodno primio loptu, ona se odbila do Mrkića koji je šalje u prazan gol za 1:1.

Zaključnu pobjedu su gosti ostvarili nakon što je brzonogi Karlo Torbanina u 65. minuti ušao u kazneni prostor pao je sudac Anić pokazao na „kreč“, dakako da je domaća klupa negodovala, da bi igrač susreta Goran Zakarić stavio loptu na „penaltik“ i postigao svoj drugi zgoditak. Nakon toga bilježimo lijepe prigode Vodopije u 75. minuti i Pavlovića u 83., no ostaje samo na prigodama, a rezultat se ne mjenja. Mladi vratar Anđelo Subašić je podsjetio nekoliko puta na svog ujaka Danijela Subašića obranama.

20. travanj 2024 17:51