StoryEditorOCM
SportŠTO SE TO SPREMA VATRENIMA?

Utakmicu Hrvatske i Danske sudi Argentinac koji žute kartone dijeli kao na traci! A Hrvatska već ima osam igrača 'na ledu'

Piše Zadarski.hr
1. srpnja 2018. - 12:57
nestor pitana

Hrvatska reprezentacija je suvereno prošla prvu fazu natjecanja u skupini sa sve tri pobjede i maksimalnih 9 bodova, Izabranici Zlatka Dalića Nigeriju su svladali rezultatom 2:0, Argentinu 3:0 i Island 2:1, pišu Sportske novosti.

Otvorio im se i ždrijeb, a prvi protivnik koji "vatrenima" stoji na putu za četvrtinu finala su Danci koji imaju niz od 18 neporaženih utakmica.

Utakmicu osmine finala protiv Danske sudit će Argentinac Nestor Pitana, koji je sudio i utakmicu na otvaranju Svjetskog prvenstva između Rusije i Saudijske Arabije. Pitana je profesor tjelesnog odgoja u školi, a okušao se i u "glumačkim vodama". Prije 11 godina započeo je s trenerskom karijerom, sudio je u domaćem prvenstvu, a 2010. godine našao se na FIFINOJ listi sudaca. Regularni je sudac u natjecanju Copa Libertadores, a prošle godine sudio je polufinale između Gremija i Barcelone SC.

Sudio je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. te na Copa Americi 2015. godine. 43-godišnji Argentinac jedan je od argentinskih najstarijih sudaca.

Osvim otvaranja Svjetskog prvenstva, Pitana je sudio i okrašaj u skupini F između Švedske i Meksika. Iako su Šveđani porazili Meksikance rezultatom 3:0, Netor nije dosudio penal za Šveđane nakon što je Javier Hernandez Chicharito igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Argentinski sudac poznat je po dijeljenju žutih kartona, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sudio je šest utakmica. Posebno se istaknuo u okršaju između Australije i Hondurasa u kojem je podijelio čak sedam žutih kartona i dosudio dva jedanaestarca.

U dosadašnjim utakmicama Mundijala koje je sudio, nije pokazao na bijelu točku niti je izvukao crveni karton, ali je pokazao čak sedam žutih kartona. Žuti kartoni mogu biti veliki problem za hrvatsku reprezentaciju ukoliko prođe u četvrtinu finala, jer opomenu u redovima vatrenih ima čak osam reprezentativaca, a to su Rakitić, Rebić, Jedvaj, Mandžukić, Brozović, Pjaca, Vrsaljko i Ćorluka.

Argentinski sudac još nikada nije sudio hrvatskoj reprezentaciji.

24. travanj 2024 17:18