StoryEditorOCM
Sport18 KILOMETARA STAZE

Utrkom „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“ najavljen sedmi Europski tjedan sporta

Piše Zadarski.hr
13. rujna 2021. - 08:52

Maslenica je ove godine bila domaćin jedinstvene multidisciplinarne utrke „Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica“. Sudionici su trčali, vozili kajak i plivali na skoro 18 kilometara dugoj utrci od Jasenica preko Zrmanje do rive u Maslenici. Ministarstvo turizma i sporta ovom je utrkom najavilo sedmo izdanje projekta Europski tjedan sporta čije nas otvorenje očekuje 23. rujna u Zagrebu.

Ekipe iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Splita, Šibenika, domaćina Maslenice i drugih gradova, trčali su sa zajedničkim ciljem - ukazati na važnost očuvanja prirode te dokazati kako se sportom možemo baviti uvijek i svugdje. Najuspješnija ekipa Sixpack utrku je završila u vremenu od 2 sata i 14 minuta, srebrnom medaljom okitili su se Cross sport Delnice, a treće mjesto osvojila je ekipa Napadači.

Europski tjedan sporta i ove će se godine održati diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna. Veliko otvorenje bit će 23. rujna u Zagrebu na Europskom trgu u poslijepodnevnim satima, a atraktivno noćno vježbanje #BeActive Night ugostit će Stari grad Zrinskih u Čakovcu.

02. svibanj 2024 01:33