StoryEditorOCM
SportNE SMETA NIŠTA...

Uz pomoć bivšeg igrača Zadra, trofejni hrvatski košarkaš pripremao se na Višnjiku, a odmor je proveo u Murvici

Piše Višnjik
1. kolovoza 2020. - 19:50

Popularna košarkaška „trica“, ne kao pogodak za tri poena, nego pomoćna dvorana tri u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, za ljetnih dana, paklenskih vrućina i teško podnošljivih sparina, nudi temperaturnu ugodu kakvu čovjek može srpanjskog ili kolovoškog dana naći na – planini. Uvjeti za svakovrsne treninge ionako su vrhunski pa svemu tomu nije mogao odoljeti ni Ante Tomić (1987.), trofejni hrvatski košarkaš s grandioznom međunarodnom karijerom, objavljeno je na službenoj stranici Višnjika.

– A evo, tu sam na odmoru u obližnjoj Murvici, a odmor mi je aktivan pa dođem u Zadar, u Dvoranu Krešimira Ćosića u kojoj postoje svi uvjeti za treninge – zbori Ante.
Upravo je vezivao „špigete“ na tenisicama kad se na parketu okupljala mala družina.
– Tko mi je ovdje trener? Pa, evo, ovih dana radim s Lukom Žorićem!

Osim Ante i Luke, koji je energično zakoračio na parket kao da će, sad na!, početi neka odlučujuća utakmica, u maloj su družini još i Edis Korman, junior Zadra, te Fran Belas.
– Luka je izvrstan kao čovjek koji sudjeluje u ovim mojim treninzima – ističe Ante.
Da se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme, Luka je odredio redoslijed vježbi pa se Ante, Edis i Fran izmjenjuju. Ante, čovjek s brdom trofeja (od Zagreba, preko Reala i Barcelona – u kojoj je bio osam godina i u čijoj je majici odigrao 579 utakmica, te bio i kapetan tog košarkaškog giganta) počinje i slijedi sve što traži vježba. Luka to promatra sa svoga aspekta, a Edis i Fran upijaju svaku pojedinost.

– Hajde, sad ćemo malo ovako – tu i tamo gestama i verbalno se uključi Luka.
Čovjeku koji sve to promatra nekako se „vraća film“ na davnašnje Jazine dok je Dino Rađa igrao u majici Zadra pa na nekoj službenoj utakmici suparničkoga centra, mladca golobradog, pred publikom (i uz njezino odobravanje) podučavao kako će se dečko postaviti, kako pokušati fintu, kako najlakše poentirati. Eto, tako nekako i Luka Žorić neka svoja zapažanja i sugestije sa strašću iznosi mladcima Edisu i Franu.

A Ante? Čovjek njegove karijere „dao je ruku“ ostalima, a bogme nije bilo nekih zastoja. Te, šut iz naskoka s poludistance, te primanje lopte, dodavanje lopte, igra protiv zamišljenog suparničkog igrača i poentiranje i kojekakva druga čudesa…
– Dobro je. Uskoro ću u Dubrovnik (Ante Tomić je gospar, ako ne znate), pa ću 10. kolovoza otputovati u Španjolsku. Počet će pripreme za novu sezonu.

U novoj sezoni Ante više neće biti u Barceloni, ali neće ni predaleko – potpisao je ugovor s Joventutom iz Badalone. Crno-zeleni dobili su velikog igrača, trener Carles Duran lakše će oko Ante složiti momčad.

– Hvala Višnjiku na treninzima – kaže Ante na kraju.

Hvala i Anti. I sretno u Joventutu, klubu kojega se još sjeća i poneki Zadranin. Iz vremena kad je i Zadar bio u Europi netko i nešto…

18. travanj 2024 16:17