StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

Uzvratna utakmica kvalifikacija za ulazak u treću HNL JUG: Očekivala se laka pobjeda Zadra, ali sve se izokrenulo...

Piše Ivica GJERGJA
23. lipnja 2021. - 21:27

HNK ZADAR – ONK METKOVIĆ 0:2(0:1)

ZADAR –Igralište Stanovi. Gledatelja 100. Sudac: Renato Lacić (Split) 7. Pomoćnici: Sarić i Taraš.

Strijelci: 0:1 Manenica (20), 0:2 Medak (75),

Najbolji igrač: Ivan Šutalo (ONK Metković).

HNK ZADAR: Pinčić 7,5 , Iveljić 6,5 , Bugarija 6 (od 68. Šarić-), Banović 6 , Blažević 6, Begonja 6,5 , Jerbić 6 , Vukadinović 6 , Labus 6 (od 46. Vasilj-), Kulaš 6 , Katuša 6 (od 85. Develjekaj-). Trener: Želimir Terkeš 6.

METKOVIĆ: M. Batinović 6,5, Primorac 6 (od 76. Borovac-), D. Batinović 6 , Kežić 6 , J. Plećaš 6 ,D. Brečić 7 (od 76. R. Brečić-), Jerković 6,5 , Manenica 6,5 (od 59. Ramić -), Medak 6,5 , Jeličić 6 (od 85.Ćužić), Šutalo 7,5 (od 85. Mioč -). Trener: Tomislav Plećaš 6,5.

Svi koji su došli na utakmicu očekivali su laku pobjedu Zadra, no nije to bilo tako. Iako neznatno osvježeni, Zadrani su krenuli napadački i već u trećoj minuti lijep pas su odigrali Begonja i Blažević, ovaj potonji tuče u gol bez efekta. Samo minut kasnije na drugoj strani se došao nadigravati Brečić, našaose  u kaznenom prostoru odlično opalio no vratar Pinčić je na visini zadaće, a u istoj akciji opet su gosti u napadu.

Šutalo je za korak zakasnio, loptu je u korner izbio Iveljić. Da se ne šale Metkovci pokazao je Dragan Brečić koji je sa 40 metara opalio izvrsno pod gredu no Pinčić se istaka, a u protuudaru Vukadinović je bio neprecizan. I kada se malo od 13. do 20. minute „smirilo“, Metković se upeo i jednu loptu koja je odbijena u kaznenom prostoru za Manenicu koji je neometano poslao u mrežu za vodstvo 0:1, obrana domaćih je ispala.

Nakon gola gosta dominantni su domaći nogometaši na terenu, ali imaju manu - ne mogu do gola, sve završava pred dobro postavljenom obranom Metkovića. U smiraj prvog dijela susreta igrala se 44. minuta, opet je domaća obrana proklizala, za loptu se izborio brzonogi Šutalo, krenuo prema golu Pinčića koji ga nadmašuje i sprječava povećanje vodstva.

Angažiranije su ušli domaći nogometaši u drugom dijelu i Vukadinović te Blažević ne uspijevaju postići zgoditke, a onda je u 62. minuti Šutalo izvrsno probio i našao se sam ispred Pinčića koji ga je opet nadmudrio. Pinčić - Šutalo 3:0. Nakon ovog u 66. minuti domaći napadač Blažević se nije najbolje snašao i nije bilo poravnanja rezultata. I obično to tako biva kad svoje prigode promašiš budeš kažnjen. Pleli su gosti oko kaznenog prostora mrežu, na lijevom boku je ostao sam Madak sa vrha kaznenog prostora opalio kao iz topa za 0:2.

Nikako do kraja susreta da Zadar uspostavi igru i da smanji ili poravna rezultat. U finalu će, sigurni smo, Zadra morati dobro zapeti u igri i efikasnosti kako bi ostvario cilj - ulazak u Treću HNL-JUG.

04. svibanj 2024 09:11