StoryEditorOCM
SportNOVO STARO IME

V.d. David Gunjević: Pomoći ću KK Zadru, a prvo treba potpisati reviziju koju traži Nadzorni odbor. Za tjedna dana idu natječaji za nove direktore!

Piše Iva Ivanac
14. lipnja 2022. - 21:10

Sinoćnje održana sjednica nadzornog odbora KK Zadar donijela je otkaz direktoru kluba Željku Žilavcu i sportskom direktoru Zvonimiru Ridlu, a za mjesto vršitelja dužnosti direktora kluba imenovan je Zadranin David Gunjević (34), bivši djelatnik kluba. Gunjević je od 2013. do 2015. obnašao dužnost glasnogovornika KK Zadar, a iz kluba je otišao zbog boljih poslovnih prilika u Kini gdje je bio sportski direktor košarkaških akademija.

Dugogodišnji je sportski djelatnik, košarkaški trener, a posjeduje i diplomu iz sportskog menadžmenta koju je, uz stipendiranje FIBA-e, stekao u Londonu.  

U klub se htio vratiti i 2017. godine kada se prijavio na natječaj za direktora. Taj put, nije uspio pobijediti na natječaju već je te godine Žilavec po prvi puta uzeo klub u svoje ruke.

Sad se kolo okrenulo, makar na kratko.  

Gunjević je za Zadarski.hr otkrio što će napraviti u ovo kratko vrijeme koliko će biti v.d., hoće li se javiti na javni poziv za direktora kluba i koji mu je prvi zadatak. 

- Poziv da budem v.d. direktor zaprimio sam od članova Nadzornog odbora, a na tu ponudu sam i pristao. Uvijek sam imao afinitete da pomažem voljenom klubu, a imam ih i dalje. Hoću li se prijaviti za posao direktora ili ne, još uvijek nisam odlučio, istaknuo je Gunjević dodajući kako su njegove misli fokusirane na to da pomogne Klubu u narednom periodu i kako će dati sve od sebe da to i napravi.  

- Jedan od prvih zadatak je potpisati reviziju na kojoj insistira Nadzorni odbor kako bi se mogle započeti rješavati ostale stvari u Klubu, a svakako je potrebno podmiriti kratkoročne obveze prema igračima i radnoj zajednici, istaknuo je Gunjević te naglasio kako bi se kroz tjedan dana trebali objaviti javni pozivi za direktora kluba i sportskog direktora. 

Jasno je i zašto se Gunjević Nadzornom odboru činio kao logično privremeno rješenje. Naime, pred KK Zadrom je naplata predstečajne nagodbe koja iznosi oko 5 milijuna kuna, a upravo je Gunjević bio u klubu kada se ona zaključivala. Gunjević je istaknuo kako ona stiže na naplatu u srpnju te kako klubu predstoji provjera svih vjerovnika i mogući razgovori za odgodu naplate potraživanja.  

26. travanj 2024 11:05