StoryEditorOCM
SportNIJEMCI TVRDE

Vatreni izostavljen s Dalićevog popisa zbog ‘trivijalnog‘ sukoba s Lukom Modrićem!?

Piše Sportske novosti
21. kolovoza 2021. - 18:42

Josip Brekalo izostavljen je s popisa za rujanske utakmice nacionalne momčadi zato što se sukobio s Lukom Modrićem, objavio je petak Bild. U većem tekstu posvećenom Brekalu, tiražni njemački tabloid navodi da je do "fajta" došlo još u ožujku, na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, baš nakon tih akcija Zlatko Dalić je, ne navodeći imena, javno prozvao grupu mlađih reprezentativaca.

"Oni su talentirani i moćni, ali moraju biti dio ekipe. Ako ja dođem na pripreme s respektom prema Luki, Perišiću, Lovrenu, Vidi… onda je jasno da to moraju i naši mladi igrači", rekao je tada Dalić.

Gotovo pet mjeseci kasnije novinar Bilda otkriva da su se Modrić i Brekalo zakvačili u hotelskoj blagovaonici "vatrenih" nakon što je mladi nogometaš Wolfsburga odbio poštivati hijerarhiju za stolom. Raspored sjedenja za objedom na prvu se može učiniti trivijalnom stvarčicom u životu jedne sportske momčadi, ali većina trenera i kapetana neobično drži do propisanih rituala.

Upravo ovih dana ESPN je donio priču o životu iza kulisa Simeoneova Atletica, iz koje saznajemo kako "Cholo" inzistira na tome da mu momčad prilikom objeda baš uvijek sjedi za velikim kvadratno posloženim stolom: po šest igrača sa svake strane stola, tako da su svi uključeni u komunikaciju. Pravilo od kojeg nema odstupanja. U Dalićevu taboru praksa je nešto drukčija, pravo na mjesto za senatorskim stolom stječe se na temelju staža u momčadi.

Intonacija teksta u Bildu takva je da sugerira kako Brekala niti inače "ne drži mjesto".

"Brekalov je talent neprijeporan, baš kao i njegov manjak dosljednosti", ocjenjuje Bild i tvrdnju potkrepljuje argumentom da se igrač "seli svakih šest mjeseci" i pritom stalno mijenja zastupnike i savjetnike. Trenutačno ga zastupa agencija Bola Management, ali konce karijere i dalje povlači nogometašev otac Ante, zaključuje Bild.

24. travanj 2024 12:29