StoryEditorOCM
SportKLJUČ JE OBRANA

Važan dalmatinski obračun pod obručima: Alkar i Sonik u borbi za prekid crnog niza

Piše PSD.
14. studenog 2020. - 16:15

Dalmatinski obračun kudikamo je važniji Alkaru koji ima tek dvije pobjede na kontu, za razliku od Zadrana čiji je učinak na 50 posto (4-4). Sinjani su u seriji od dva poraza, Sonik od čak tri, ali malo će to reći u kontekstu ove najave, jer važnije je hoće li i jedni i drugi imati sve raspoložive karike u sastavu. Kod Alkara su upitni Mandalinić i Ivan Vučić, što će reći da će ostatak društva morati potegnuti preko svojih granica da dohvate treći trijumf.

- Svjesni smo važnosti ove utakmice, znamo da nismo u situaciji da propuštamo pobjede da domaćem terenu protiv protivnika iz našeg razreda, da tako kažem. Igrači zaista rade odlično na treninzima, angažman je maksimalan i tu vidim razlog za optimizam. Sve to jednostavno se mora pretočiti u pozitivan rezultat. Fali nam taj huk s tribina, to su stvari koje su nama davale veliku prednost, a ova mlada momčad treba sličan impuls. Idemo jao, hrabro i po pobjedu - kazao je Damir Milačić.

Ključna stvar iz kuta Alkara bit će obrana koja je u protekla tri susreta bila neprepoznatljiva, barem u prvih 20 minuta kada su Sinjani primali redom po 55, 59 i 58 koševa. Ponovi li se nešto slično, bodovi će postati tek pusta želja, a situacija uzavrela po pitanju bitke za opstanak, unatoč činjenici da se još dosta ima igrati do kraja natjecanja.

28. travanj 2024 06:36