StoryEditor
SportCUP NINA

Večeras je finale u kojem domaćin MNK “Aenona” igra po prvi put, a protivnik je branitelj naslova “Kontrol Biro Teatro Bar”

Piše Robert Zorić
4. kolovoza 2022. - 17:01

Na ninskoj Dvorini danas se igra završni dan CUP NINA 2022. Program započinje u 19.45 sati promotivnim susretom piniora NK “Sabunjar”. Zatim slijedi utješni sraz za 3.mjesto između MNK “Tin” i MNK “Krneza” (20.30 sati), a poslije toga i revijalni ogled Stari i Mladi. Glavna nagrada od 15 tisuća kuna, dijeli se od 22.15 sati između prošlogodišnjeg pobjednika MNK “Kontrol biro Teatro bar” i organizatora MNK “Aenona”, koji je sinoć izborio svoje prvo finale.

Vice Genda upisao pet asistencija

U prvom polufinalu “KB” je vrlo uvjerljivo porazio “Krnezu” sa čak 9:2. Do poluvremena je bilo 5:0. Po dva gola postigli su Jurica Zanki, Ante Sarić i Toni Bugarija, dok je Vice Genda - uz to što je prvi otvorio špinu – čak pet puta asistrirao svojim suigračima. S druge strane, za Čolake, Matake i čak četvoricu Škara u redovima “Krneze”, i sam prolazak skupine bio je uspjeh. Maksimum su dosegli kad su u četvrtfinalu izbacili Brodaricu.

Tiho ljut na Tinovce

U drugom polufinalu, domaćin MNK “Aenona” je zaustavila “Tin” rezultatom 5:1. Međutim, pobjednik je odlučen tek u finišu. Aenona je golovima Nina Jurjevića Ađića i Frane Lipotice vrlo brzo povela 2:0, a zanimljivo kako im je obojici zadnja dodavanja poslužio Marinko Šamija. Aenona je igrala dobro i čvrsto, a na vratima su imali sigurnog Draška – Kristijana Draževića. “Tin” je riskirao uvodeći “golmana i igrača” što im se najprije isplatilo (smanjili na 2:1). Ali nije u cijelosti. Jer ih je na koncu, na prazan gol sa skoro identičnim golovima izbacio od Nino Jurjević Ađić. Što je toliko ostavilo traga na karizmatičnom voditelju MNK “Tin” , tako da je Tiho Knežević po završetku utakmice dosta dugo imao “monolog” sa svojim suigračima.

Semafor i satnica

Rezultati: Četvrtfinale: Kontrol biro Teatro bar – Termin 6:3, Krneza – Brodarica 6:3, Aenona – Tasty food Welcome production 7:3, Tin – Privlaka 6:3; Polufinale: Kontrol biro Tetaro bar – Krneza 9:2 (Sarić 2, Zanki 2, Toni Bugarija 2, Genda, Luka Kresović 1, Filip Anić 1 – Filip Škara, Luka Matak), Aenona – Tin 5:1 (Jurjević Ađić 4, Lipotica 1 – Deni Kolega 1).

Raspored: Danas: Utakmica pionira NK “Sabunjar” (19.45 sati); Za 3.mjesto: Tin – Krneza (20.30 sati); Revijalni susret Stari – Mladi; Finale:Aenona – Kontrol biro Teatro bar (22.15 sati).

14. kolovoz 2022 09:38