StoryEditorOCM
SportKK ZADAR-KK SPLIT

Večeras stiže titula? Antonio Jordano: Želimo da se to dogodi upravo u ovoj seriji, ali će se puno toga pitati i naše suparnike

Piše Dražen Žura
31. svibnja 2021. - 10:38

Svaka nova utakmica druga je priča, to je svima u košarkaškim krugovima jasno, napose u Zadru, koji je prije odlaska na Gripe ostvario zavidnu prednost u pobjedama (2:0), ali nedostaje još jedna.

-Istina, imamo veliku prednost, međutim, još ništa nije gotovo, odnosno, zaključeno, jer nam treba ta jedna pobjeda u dva ogleda u gostima kod Splita. Onoga trenutka nakon što je odsviran kraj našeg zadnjeg dvoboja u Krešinom domu, mi smo se okrenuli razmišljanjima o utakmici koja slijedi. Nismo ostavili nikakav prostor za bilo što drugo osim pripreme za taj novi ogled koji bi mogao odlučiti i pitanje osvajača naslova prvaka Hrvatske. Iskreno, naša je želja da se to i dogodi upravo u ovoj seriji, ali će se puno toga pitati i naše suparnike – kazao je Antonio Jordano.

U zadnjem dvoboju upravo je Jordano opalio "tricu" koja je zadarsku momčad prvi put odvela na bitniju razliku (39:30), međutim, jednako tako odigrao je i zdnju dionicu, odnosno , dva puta je na šutu za tri poena bio uspješan, čime je praktički zaključen taj dvoboj.

-Sve što je bilo ostaje iza svih nas u što je uključen i moj učinak, važno je naglasiti kako su svi odreda u mozaiku te važne pobjede dali svoj doprinos. Upravo je taj momčadski duh, konkretno u zadnje tri utakmice, računam pritom na onu " majstoricu" s Goricom i dvije finalne protiv Splita odigrali na uzajamnom pomaganju – veli Jordano koji je voljom i odabirom izbornika Veljka Mršića uvršten na širi popis reprezentacije Hrvatske. Ali , Jordano se ne želi osvrtati na taj dio priče, jer to tek dolazi, skroz je fokusiran na utakmicu protiv " žutih".

Kroz igru je bilo primjetno kako je podosta vremena proveo uz Roka Ukića. Je li to neki taktički potez ili se sve dogodilo onako kako je dvoboj tražio?

-Nije bilo nikakvog dogovora na temu tko će najviše vremena potrošiti u motrenje na Ukića, sve je donijela igra. Lako je uočljivo kako se naš kapetan Dominik Mavra koji nas izvrsno vodi kroz utakmicu, dosta troši u obrani i napadu. I onda ga znam upitati: Koliko mogu pomoći u čuvanju Ukića? Bez velike priče se dogovorimo pogledom ili govorom tijela, tako da je sve skupa stvar naše uigranosti – zbori Antonio koji je istaknuo koliko je primjetno kod svih suparnika pa tako i Splita da pozornost najviše privlači Chinanu Onuaku.

-Chinanu doista radi velik posao, ili sve riješi odmah ispod obruča ili prenese loptu vani na bekove, ili skače u obrani i napadu. Doista , Onuaku pravi veliku razliku – kazao je Jordano, koji ne zna hoće li oko dvorane na Gripama biti zadarskih navijača, nešto slično kao u Omišu kad je osvojen Kup.

-Sve je moguće očekivati, jer dobro znamo koliko navijačima znače trofeji i kad nisu u dvorani mi ih osjećamo iza svojih leđa. Isto tako poznato nam je koliko se u Zadru i šire živi za košarku, zato želimo donijeti taj naslov – zaključio je Jordano.

Utakmica se igra večeras s početkom u 21 st, uz TV prijenos na programu HTV 2 i Arenasport 2.

24. travanj 2024 04:36