StoryEditorOCM
SportFRANCUZI NAJAVILI 

Veliki preokret: Nogometni div već je uvjerio Gvardiola i obitelj, bit će glavni igrač obrane, cijena leti u nebo!?

Piše SN
16. siječnja 2023. - 15:15

Vrijeme je zimskog prijelaznog roka, a jedno do imena koje se najčešće spominje u kontekstu mogućeg velikog transfera je ono Joška Gvardiola.

Mladi hrvatski stoper briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem je s Vatrenima osvojio brončanu medalju te bi ga neki od europskih nogometnih velikana rado vidjeli u svojim redovima.

Iako je sportski direktor RB Leipziga jasno poručio kako Gvardiol nije na prodaju, ta njegova izjava ne može spriječiti nove glasine i spekulacije. A jedna od njih glasi kako je Manchester City obnovio interes za dovođenjem hrvatskog defenzivca.

Objavio ju je francuski portal Media Foot, uz tvrdnju da je menadžer Građana Pep Guardiola oduševljen svojim ‘prezimenjakom‘ Gvardiolom te je navodno spreman izdvojiti rekordan iznos odštete za jednog braniča u nogometnoj povijesti.

Moguće je da taj iznos ode i do 120 milijuna eura, i to samo za fiksnu odštetu, bez bonusa i dodataka. Pitanje je mogu li to pratiti ostali zainteresirani klubovi, poput Reala, Barcelone, Chelseaja...

‘‘City je već uvjerio Gvardiola i njegovu obitelj da je Manchester najbolje mjesto za nastavak karijere, ali i da je Guardiola spreman dati mladom stoperu potrebne minute‘‘, piše Media Foot ističući kako bi mladi Hrvat u Cityju dobio poziciju u prvoj jedanaestorici te bi postao glavni obrambeni igrač.

Dinamo je prodao Gvardiola RB Leipzigu za 18,8 milijuna eura, te je dogovorio i 20 % od budućeg transfera. Nema dvojbe da će Modri na svom nekadašnjem dragulju kad-tad ostvariti i dodatnu zaradu. Možda već ove zime...

18. travanj 2024 16:54