StoryEditorOCM
SportŠUTI DJEČAČE ŽUTI

Veliki pritisak i žalba Zadra upalili. Važna promjena uoči četvrte utakmice finala na Gripama: Evo što Zadranima smeta...

Piše Frane Vulas
31. svibnja 2024. - 15:23

Žalba Zadra na preveliku kolčinu buke u trećoj utakmici finala Favbet Premijer lige odigranom na Gripama u srijedu koja je izazvala razne komentare urodila je plodom. Na večerašnjem četvrtom susretu koji se također igra u Splitu (20 sati, prijenosi Sportska televizija i MaxSport) u dvoranu se neće moći unijeti brodske sirene koje su klubu s Višnjika u trećem susretu bile sporne.

Sirene su tada bile smještene iza delegatskog stola, pored klupe Zadra. Na njih i pristranost službenog spikera žalili su se iz Zadra. Obrazloženje odluke za sirene bilo je da to zbunjuje suce. Uporište je pronađeno dijelom i u pravilnicima, gdje se navodi dio o glazbeni instrumentima. Evo što je danas napisao KK Split u svojoj objavi na društvenim mrežama, prije večerašnjeg četvrtog susreta koji se opet igra na Gripama. U duhu smirivanja tenzija i prijateljskih odnosa "žuti" su popustili i poručili.

- Svi ulazi u dvoranu Gripe u sklopu 4. utakmice finalne serije za prvaka Hrvatske Split - Zadar (20 sati) bit će otvoreni od 18 sati. Molimo sve gledatelje da što ranije zauzmu svoja mjesta na tribinama kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve. Također, molimo da ne nosite bilo kakve predmete koji bi mogli ugroziti sudionike utakmice. Sukladno zamolbi KK Zadar upućenoj u žalbi prema HKS-u neće biti dopušten unos brodskih sirena kako se ne bi stvarala zabuna prilikom oglašavanja odluka na samoj utakmici. Pozivamo sve sudionike utakmice na fer i korektnost kakva i priliči velikom trenutku hrvatske košarke i odnosu KK Zadra i KK Splita.

Poraz na Gripama u srijedu i vodstvo Splita 2:1 u seriji na tri pobjede bila je, bez obzira na brodske sirene, očito i prava sirena za uzbunu na Višnjiku. Zavladala je panika u redovima branitelja naslova. Nakon susreta uputili su spomenutu žalbu, a potom i dan kasnije teškim rječnikom u priopćenju prozvali suce i HKS zbog kriterija suđenja.

- Ima li HKS favorita u ovoj finalnoj seriji? - zapitali su iz Zadra između ostalog u četvrtak u svom priopćenju.

Podsjetimo, i nakon drugog susreta u kojem je branitelj naslova Zadar u nedjelju uvjerljivo slavio na Višnjiku trener Danijel Jusup je ispred svlačionica čekao suce. Pričom o sirenama, pa priopćenjem je samo nastavljen veliki pritisak iz Zadra, koj sve više sliči na stvaranje alibija zbog nešto slabijih igara, a zbog toga što nije bio prisutan sudački kriterij na koji su se očito navikli. U tri dosadašnja susreta finala bilo je sudačkih pogrešaka, ali u svakom je slavila bolja momčad. U međuvremenu se u medijima pojavila i priča kako na kraju sezone Jusup i njegov miljenik i najbolji igrač Luka Božić navodno odlaze... Sve skupa je izvan terena zanimljivo koliko i na njemu.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
23. lipanj 2024 23:17