StoryEditorOCM
SportSJAJNI ZADRANI NA ZIMSKOM PRVENSTVU HRVATSKE U BACAČKIM DISCIPLINAMA

Veronika Šokota državna prvakinja, Anita Odžaković brončana, Lovre Čulina  sedmi u bacanju koplja!

Piše Zadarski.hr
4. ožujka 2019. - 21:20

U Splitu je održano zimsko prvenstvo Hrvatske u bacanjima.  Atletski športski klub Zadar imao je troje predstavnika koje su vodili treneri Predrag Saratlija i Katarina Gašparović.

Najuspješnija je bila bacačica koplja Veronika Šokota koja je bacila 43.61m te tako popravila svoj osobni rekord za 3 metra i postala kadetska prvakinja. Da je to potvrda kvalitetnog rada govori i to da bi Veronika s ovim rezultatom bila prva i u mlađe juniorskoj konkurenciji, te se ovim rezultatom približila normi za prvenstvo Europe koje će se održati 2020. godine.

Još jedna sjajna bacačica i osvajačica brončane medalje je mlađa kadetkinja Anita Odžaković koja je u dvije godine starijoj konkurenciji iznenadila s osobnim rekordom u bacanju diska (27.07), te s tim uvjerljivo zauzela treće mjesto, dok joj je za drugo mjesto nedostajalo nešto više od jednog metra. Sjajna Anita nastupila je i u bacanju kugle za kadetkinje gdje je također bacila osobni rekord 9.10m i time zauzela 9.mjesto.

Mlađi junior Lovre Čulina, inače skakač u vis, bacio je osobni rekord u bacanju koplja 41.91m i ostvario odlično 7.mjesto.

20. travanj 2024 16:32