StoryEditorOCM
SportATLETSKO PRVENSTVO

Veronika Šokota mlađe seniorska prvakinja u bacanju koplja!

Piše I.Gjergja
31. kolovoza 2020. - 09:50

U  organizaciji Hrvatskog Akademskog atletskog kluba "Mladost" u Zagrebu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore i seniorke. Na dvodnevnom prvenstvu nastupilo je preko 130 atletičara, a među njima i pet članova Atletskog športskog kluba Zadar. Njihova članica Veronika Šokota je u bacanju koplja osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje za mlađe seniorke, s rezultatom 52,30 m. Nakon ovakvog uspjeha Ivica Šola jedan od trenera kazao nam je:

-Ovo je Veroniki šesti naslov državne prvakinje Hrvatske ove godine. Naslove je osvajala u dvorani u skoku udalj za juniorke, u višeboju za mlađe juniorke, te na otvorenom u skoku udalj i bacanju koplja za mlađe juniorke te u bacanju koplja za juniorke i mlađe seniorke na otvorenom. Veronika je ujedno izborila i nastup za juniorsku reprezentaciju Hrvatske koja će nastupiti na Balkanskim igrama a koje će se održati 12. i 13. rujna u Istanbulu u Turskoj, kazao je Šola

Pored Veronike na prvenstvu su nastupili u troskoku Tea Smokrović osvojivši peto mjesto s 11,36 m, Anđela Zelić osvojivši šesto mjesto s 11,16 m,  te Paula Sorić osvojivši sedmo mjesto s 11,11 m. Anđela Zelić je nastupila i u skoku udalj i s rezultatom pet m osvojila ukupno sedmo mjesto. U skoku uvis Lovre Čulina je s preskočenom visinom od 189 cm osvojio peto mjesto.

 

18. travanj 2024 19:36