StoryEditorOCM
SportLIKAR JE USPIO

Veterani Puntamike pobjednici su prvog izdanja Lige košarkaša amatera i rekreativaca

Piše I. Gjergja
30. rujna 2020. - 12:37

Pobjednik prvog izdanja Lige košarkaških amatera i rekreativaca (LIKAR) je momčad Veterana Puntamika. Oni su u finalnom srazu uvjerljivo pobijedili Vrsi 64:42. Puntamika je prije finala u imali pobjede u svih osam susreta i na kraju su zasluženo osvojili naslov.

U LIKAR-u je nastupilo devet ekipa sa 150 igrača, a odigrano je 39 utakmica. Organizatori lige su Udruga zadarskih sportskih novinara, no zasluge pripadaju inicijatorima i pokretačima ovog projekta, Zvonimiru Brziću i Marinu Pijaci. Liga je imala i svoj humanitarni karakter, preko sezone prikupljana su sredstva od dosuđenih tehničkih pogreški, da bi na kraju Fair play momčad - Vrsi predložila da se sredstva uplate za dječji vrtić “Vrška vila“.

VETERANI PUNTAMIKA - VRSI 64:42 (14:10, 16:8, 18:103, 16:11).

ZADAR – Dvorana Jazine. Suci: J. Modrić, F. Banović i F. Rumora.

VETERANI PUNTAMIKA: Blaslov 13, Alavanja 6, Bulić 19, Mlinar 8, Torbarina 2, Luštica, Dražović 5, Dunatov 10, Miočić, Mujagić, Baričević 1, Đerđa. Trener: Miro Dundov.

VRSI: Božić, Kaštropil 8, Perković 7, Guzobad, Nemarić, Jujrević 4, Lepur 5, Vidaković 18. Trener: Mate Kanjer.

Rezultat u finalu sve govori, no i Vrsi su u pojedinim trenucima imali lijepih poteza, ali dalje od poraza nisu mogli. Morat će pričekati drugu priliku.

- Pokazalo se, ne samo na ovom i ovakvim natjecanjima nego i međunarodnim, da imamo najbolju momčad. Zasluženo smo postali prvaci, zadovoljni smo i sretni zbog toga. Moram podvući da su dečki fenomenalno odradili kompletno natjecanje, što govori o kompaktnosti i dobroj kompoziciji momčadi. A sad idemo feštati kazao je trener pobjedničke ekipe Miro Dundov.


Pojedinačne nagrade

»Hell of a player« ligaškog dijela: Ivan Kaštropil

MVP završnog turnira: Ivan Bulić

Najbolji strijelac: Domagoj Vidaković

Natjecanje u tricama: Riki Pahlić

Najbolji sudac (po izboru momčadi): Josip Modrić.

18. travanj 2024 02:24