StoryEditorOCM
SportZLATO IZ METKOVIĆA

Veterani Sabunjara su prvaci Hrvatske! Polufinale i finale su otišli u rulet jedanaesteraca, a onda je junak postao vratar Ante Džaja...

Piše Ivica Gjergja
3. listopada 2022. - 10:33

22. VETERANSKO NOGOMETNO PRVENSTVO HRVATSKE

Veterani Sabunjara prvaci Hrvatske!!!!

Na završnom turniru 22. veteranskog prvenstva Hrvatske održanom u Metkoviću, nogometni veterani NK Sabunjar osvojili su titulu prvaka Hrvatske. Oni su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca zasluženo podigli pokal pobjednika u srazu s domaćinom Neretvom.

Zanimljivo da su Privlačani i polufinale protiv Moslavine i finale protiv Neretve završili rezultatom 0:0, te su oba susreta dobili na jedanesterce. U seriji jedanesterca u finalu bili su bolji i zasluženo slavili, a junak oba susreta bio je vratar Sabunjara Ante Džaja. Antine dvije obrane u finalu su dovele rezultat na 4:2, a zgoditke za Sabunjar su postigli kapetan Danijel Pupovac, Danilo Paunović, Vedran Ješe te Šime Marković.

Sabunjar je, podsjetimo, aktualni prvak veterana malog nogometa Hrvatske, pa mu je ovo drugi trofej u godinu dana. Sve čestitke igračima i čelništvu kluba. Također je za napomenuti da je iz Zadarske županije što se tiče velikog nogometa ovaj trijumf Sabunjara drugi jer su NK Arbansi bili najbolji 2016. godine.

Rezultati utakmica od četvrtfinala Dugopolje – Radoboj na jedanesterce 4:2(1:1), Sava – Neretva 1:3 (1:1), GOŠK Dubrovnik – Sabunjar 0:3, Moslavina – VNK Dubrovnik 3:0,

Polufinale Dugopolje – Neretva 0:2, Moslavina – Sabunjar 1:4(0:0).

Suret za 3.mjesto Moslavina – Dugopolje na jedanesterce 4:1 (0:0),

finale Neretva – Sabunjar na jedanaesterce 2:4 (0:0).

Najbolje momčadi i pojedinci:

Prvi Sabunjar,

drugi Neretva

treći Moslavina.

Najbolji igrač Šime Marković (Sabunjar),

Najbolji vratar Zoran Bubalo (Neretva),

najbolji strijelac Andrija Vuka (Dugopolje).

FINALE: NERETVA – SABUNJAR na jedanesterce 2:4(0:0)

METKOVIĆ – Igralište Iza Vage. Gledatelja 450. Sudac: Nikola Vuković (Osijek). Pomoćnici: Marko Reljan

(Osijek) i Hrvoje Radić (Zagreb). Delegat: Milan Rukavina (Rijeka).

NERETVA: Bubalo, Buljubašić, Leženić, Bebić, Miletić, J. Galov, Volarević, Dodig, Glavan, G. Galov, Pehar. Još su igrali: Kuran, F. Jerković, Majić, M. Galov, Sprčić, Šešelj, M. Jerković.

SABUNJAR: Džaja, Kresović, Vrsaljko, Radan, Paunović, Ješe, Marković, Pupovac, Kapović, Rogić, Čirjak. Još su igrali: Vidaić, Verunica, Jurlina, Vidić, Tadić, Branković, Marušić.

02. svibanj 2024 23:51