StoryEditorOCM
SportNEKA PATI KOGA SMETA

Veterani Sabunjara su prvaci Hrvatske, Slobodan Riba Marušić najbolji vratar, a Vedran Ješe najbolji igrač prvenstva!

Piše Ivica Gjergja
21. veljače 2022. - 12:49

Gdje god odu, nogometaši Sabunjara, bez obzira na kategorije, donose trofeje i imaju najbolje pojedince! Tako je bilo i na 19. Veteranskom malonogometnom prvenstvu Hrvatske u organizaciji HNS-a u Belom Manastiru odakle su se Privlačani, predvođeni Gašparom Begonjom i Zdravkom Lipoticom vratili s brdom priznanja.

Na prvenstvu je sudjelovalo 39. momčadi iz cijele Hrvatske, koji su nakon izlučnih natjecanja igrali nokaut fazu. Pobjednici prvenstva iz NK Sabunjara su s NK Zagorcem odigrali 1:1, a na šesterce su bili bolji te su zgodicima Ješe i Jurline prošli dalje. Nakon toga Sabunjar ulazi u osam najboljih gdje se sastaju s Podstranom koju pobjeđuju 2:0 (Ješe i Sorić), a u polufinalu su bolji od Neretve i pobjeđuju 3:0. Zanimljivo, za Neretvu je bio registriran i legendarni Dario Srna, ali nije nastupio. Zgoditke su postigli Kajtazi, Lovretić i Jurlina i plasirali se u finale gdje ih je čekala ekipa Bilica.

Pored strijelaca vrijedno je spomenuti vratara Slobodana Marušića-Ribu koji je za cijelo prvenstvo primio samo dva zgoditka, što je svojevrstan rekord.

Finale:

SABUNJAR – BILICE 3:1

Strijelci: Luka Jurlina 2, Šime Lovretić za Sabunjar, a Ante Gatara za Bilice.

SABUNJAR: Slobodan Marušić, Branimir Kapović, Boris Branković, Marin Kapović, Vedran Ješe, Marko Vukić, Josip Kevrić, Vice Bugarija, Jurica Sorić, Lorenco Kajtazi, Luka Jurlina, Ante Buljat, Šime Lovretić, Frane Fatović. Voditelji: Gašpar Begonja, Zdravko Lipotica. Tehniko: Drago Dražević i Antonio Zelić.

BILICE: Željko Jurić, Dragan Radman, Dragan Žilić, Antonio Bumbak, Jurica Mihaljević, Tomislav Bljajić, Jakov Jakšić, Marko Matić, Josip Bačelić, Mile Gatara.

Zgodici su padali kao plod dobro odigranih akcija i već u 4. minuti Šime Lovretić postiže vodstvo za Sabunjar. Nakon toga dosta izjednačena igra, da bi Biličani riskirali igrajući s igračem više, što u 28. minuti koristi ponovno Lovretić, a samo 30 sekundi kasnije i Luka Jurlina za 3:0. Za goste zgoditak je u 29. minuti postigao Gatara. Sabunjar je zasluženo uzeo trofej najbolje veteranske momčadi Hrvatske.

Najbolji:

Prvo mjesto na prvenstvu u ekipnom nizu pripalo je NK Sabunjaru iz Privlake.

Drugo mjesto Bilicama.

Najbolji pojedinci su također iz NK Sabunjara:

Vedran Ješe najbolji igrač, a Slobodan Riba Marušić najbolji vratar prvenstva, koji su primili priznanja i prigodne darove.

- Bilo nam je predivno, sreo sam dosta prijatelja iz igračkih dana, zahvalan sam dečkima iz Sabunjara s kojima sam odigrao odlično i uz njihovu potporu bio najbolji igrač prvenstva. Mnogo mi ovo znači, kratko nam je kazao Vedran Ješe.

-Kad se dobri dečki slože, sve se može, pa i osvojiti prvenstvo. Još smo jednom dokazali da smo najbolji, da vrijedimo i ubuduće ćemo davati još više iako nam „vrijeme curi“, sa smiješkom nam je kazao popularni Slobodan Marušić-Riba.

Kada smo se opraštali od ekipe na igralištu Sabunike u Privlaci, sutra dan, „izletio“ je jedan od igrača pobjednika Frane Fatović (inače privlački zet), rekavši:

- Neka pati koga smeta, veterani Sabunjara su prvaci Hrvatske i svijeta...

04. svibanj 2024 14:27