StoryEditorOCM
Sport„SVETI ZOILO”

Vice Bobić, Roko Čačić i Zara Lerga u Osijeku na državnom prvenstvu u tajlandskom boksu osvojili zlatne medalje!

Piše Piše Predrag Opačić
8. prosinca 2021. - 18:27

Dvorana u Gradskom vrtu u Osijeku ugostila je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u tajlandskom boksu na kojemu je nastupilo 100-njak boraca iz 13 hrvatskih klubova. U vrlo jakoj konkurenciji, nastupilo je i pet članova zadarskog Sv. Zoila, koji su se vratili s tri zlatne medalje. Tako su najsjajnija odličja osvojili Vice Borić u kategoriji kadeta (-60), Roko Čačić u kategoriji mlađih juniora (-57) te mlađa juniorka Zara Lerga (-51), koja je proglašena i najboljom mlađom juniorkom natjecanja.

U sklopu Prvenstva Hrvatske, održan je i 6. Osijek Open, na kojemu je Sv. Zoilo imao dva predstavnika, juniora Vjeku Omelića koji je u kategoriji do 81 kg osvojio srebro te seniorku Reu Bilandžić koja je također u svojoj kategoriji (-51) stigla do srebrne medalje.

- Zadovoljan sam s nastupom koji su prikazali naši borci. Pokazali su borbenost i sportski duh – objasnio je trener Tomislav Torić, napomenuvši kako su borbe bile strogo kontrolirane, kao i udarci te se pazilo na svaki detalj da ne bi došlo do ozljeda.

- Ovo je bilo idealno natjecanje na kojemu su naši natjecatelji stjecali potrebno iskustvo. Zahvalio bih se svakako i našim sponzorima koji su podržali naš klub – dodao je Torić.

Svakako valja spomenuti da će KTB Sv. Zoilo uskoro organizirati trening s uspješnim hrvatskim borcem Antonijom Plazibatom, koji trenira u Amsterdamu u Mike's Gymu, a uskoro će napadati i pojas svjetskog prvaka u organizaciji Glory. 

19. travanj 2024 12:52