StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG 1. KOLO

Vitezovi bolji od Junaka! Domaćini su znali mirnom igrom sačuvati sva tri boda

Piše Ivica GJERGJA
1. rujna 2024. - 21:17

HV POSEDARJE – JUNAK 1:0

POSEDARJE – Igralište Gordana Deme. Gledatelja 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavlje) 6,5. pomoćnici: Proleta i Majčica.

Strijelac: 1:0 Čurjurić (67).

Najbolji igrač: Ante Vukadinović (HV Posedaraje).

HV POSEDARJE: Matasović 7,5, Ivandić 7, Zdrilić 7 (od 81. Jurjević-Adžić-), Vukadinović 7,5, Ćurjurić 7,5, Quni 7, Smokrović 7,5 (od 74. Kelava-), Juričević 7, Jelinić 7 (od 60. Kevrić-), Pranić 7(od 60. Knežević-), Jurjević 7. Trener: Darko Vukić 7.

JUNAK: Cvrlje 7, Mihovilović 6,5, Modrić 6,5, Jandrek 7 (od 87. Žižić-), Vuković 6, Martinović 6 (od 69. Vuko-), Vrdoljak 6, Marić 6,5, Paviškov 6 (d 65. Duić-), Botica 6, Labrović 7. Trener: Ivan Matić 6,5.

Već na samom otvaranju imali su respekta vitezovi prema alkarima no poljem su gospodarili i iz takve igre rodile su se nekoliko prigoda već zarana. Stasiti Ante Vukadinović dakako uz pomoć svojih suigrača bio je nerješiva zagonetka za Junake, no jednostavno domaćina nije išao gol, kao da je bio „začaran“.

Tako bilježimo izuzetan prodor Vukadinovića koji pronalazi Smokrovića no vrataru Cvrlje iz Junaka ostaje netaknuta mreža, minuta je sedma. Isti tandem radi „dar –mar“ u sredini igrališta, dolazi se do gola, no ostaje čist samo tri minuta kasnije.

U 21. minuti ponovo je agilni Vukadinović imao loptu kod sebe, uposlio je svoje napadače, no ni tu nema gola. Pa u 23. minuti Smokrović izbija sam pred Cvrlju, ovaj se ističe. I tako sve do kraja prvog dijela Vitezovi nisu uspjeli natjerati junake da koplje bace u trnje – mreža im je ostala nedirnuta.

Na otvaranju drugog dijela Junaci su skupili glave, ubacili u brzinu više, igrali dobro u polju, no ni oni nisu raspoloženi za zabijanje zgoditka. Nakon duela Ivandića i Jandreka rodila se kakva takva prigoda za gosta, no vratar Matasović je na mjestu.

Tada je Junak pokazao junačku ćud, što će se vidjeti kasnije. U 67. minuti su sa Smokrovićem imali problema gosti, u jednom duelu glavom je odnio loptu, krenuo s njom nekoliko koraka, pronašao slobodnog Ćurjurića koji manirom rasnog strijelca iskosa s desne strane pogađa praznu mrežu vrata Cvrlje, za oduševljenje publike.

Nakon toga Kevrić i Knežević promašuju nemoguće, da bi gosti nakon kontre iznudili kazneni udarac, pao je Duić u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na "kreč", minuta je 78.

Jandrek je namjestio loptu, kratki zalet, udarac koga Matasović brani, također i odbijenu loptu, te je dobio zasluženo veliki aplauz.

Do kraja susreta igralo se na kontre, no domaćini su znali mirnom igrom sačuvati sva tri boda. Od Junaka objektivno više se očekivalo. Igrači viteza su na kraju susreta za pobjedu i igru nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

Susret kasnio 10. minuta!

U službenom zapisniku bio je pored službenih osoba, igrača i liječnik no isti se nije pojavio do početka susreta. U klubu su dobili tada informaciju da je liječnik „uhvatio“ koronu i nije mogao doći. Izuzetno brzo su reagirali u klubu i našli zamjenu, drugog, ovaj put liječnicu koja kada je došla predstavila se delegatu susreta, susret je mogao početi, zanimljivo.

16. rujan 2024 11:53