StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 2. KOLO

Vitezovi s Butićem visoko lete: u 12 nastupa ostvarili 11 pobjeda, imaju 100 posto učinak u prvenstvu, a u srijedu gostuju u Pločama...

Piše Ivica Gjergja
5. rujna 2021. - 12:51

Maksimalan učinak ostvarili su igrači Posedarja u prva dva prvenstvena kola pod palicom trenera Josipa Jole Butića. Osvojili su šest bodova i postigli četiri zgoditka, a primili samo jedan što je dokaz da je momčad spremana za visoke domete. U srazu s OSK-om (pobjeda 2:1) pokazali se kako se igra za boje svog kluba, od igrača u prvom sastavu, do pričuva koje su ušle u igru.

Od početka susreta zauzeli su borbeni napadački i pobjednički gard. Već u prvim trenucima igre imali su nekoliko prigoda, a mladi Rodić je u 13. minuti tu prednost okrunio lijepim zgoditkom. U obrani je bio neprelazan kapetan Luka Klanac koji u paru s Ivanom Tokićem i drugim suigračima u obrani potiče na igru koja služi za primjer. Zgoditak koji je postigao svojevrsno je remek-djelo. Centrirao je Karlo Torbarina, Luka Klanac je pratio let lopte, skočio nebu pod oblake i glavom zakucao pored nemoćnog vratara Cvrlje za 2:1 u 60 minuti. 

image
Detalj s utkamice u Posedarju
I. Gjergja

Ali nije igrao dobro samo Luka nego i napadački red koji uvijek nešto traži i probija, obrani protivnika ne daju mira. Vidi se ruka trenera Butića kojemu je ovo jedanaesta pobjeda u dvanaest utakmica za kormilom „Vitezova“. Očito je dobro kliknuo s igračima koji podržavaju njegovu viziju igre, a kad je tako, onda dobra igra i rezultat dolaze sami po sebi. Ako ovako nastave mogli bi biti hit prvenstva. U srijedu ih čeka novo iskušenje, sraz s Jadranom LP u Pločama. 

- Ono što smo radili na pripremama, sada potvrđujemo u igri. Zadovoljan sam prikazanim i postignutim u ova dva kola. Trenutno dijelimo prvo mjesto s Jadranom LP s kojim igramo u srijedu. O utakmici s OSK-om mogu reći da konačni rezultat ne pokazuje koliko smo dobrih prigoda imali, a da smo sve realizirali, bila bi to lijepa gol razlika. Moramo još raditi na efikasnosti, dižemo se iz utakmice u utakmicu. Drago mi je da su pričuve koje su zamijenile Domagoja Torbarinu i Roka Jurića svoj posao odradile dobro, što znači da imamo širinu, kazao nam je trener posedarskih vitezova, Josip Butić.

25. travanj 2024 15:09