StoryEditorOCM
SportSLAVLJE U POSEDARJU

"Vitezovi" u derbiju porazili „Junake“ - utakmicu obilježila ozljeda pomoćnog suca!

Piše Ivica Gjergja
16. rujna 2023. - 20:42

HV POSEDARJE – JUNAK 1:0 (1:0)

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 6. Pomoćnici: Krešić i Proleta.

Strijelac: 1:0 Begonja (15-11m).

Najbolji igrač: Ivan Tokić (HV Posedarje).

HV POSEDARJE: Pinčić 7, Pedišić 7, Begonja 7,5, Čurjurić 7,5, Knežević 7 (od 46. Blažević-), Buenanueva 7 (od 46. Zdrilić-), Čirjak 7, Pavlović 7(od 46. Kevrić -), Tokić 8, Jurjević 7, Kralj 7 (od 73. Jotrdan-). Trener: Marko Pinčić 7.

JUNAK: Cvrlje 6,5, Vuleta 6, Modrić 6 (od 80. Marić-), Čilaš 6(od 64. Bilić -), Plavša 6, Masteljić 7, Vrdoljak 6, Tadić 6(od 65. Vardić -), Vuko 6, Botica 6, Labrović 6 (od 70. Poljak-). Trener: Ivan Medvid 6.

Trećeligaški derbi susret odigran u Posedarju zasluženo je pripao Vitezovima koji su u svim elementima nogometne igre nadvisili odlični Junak iz Sinja koji je i pretendent za osvajanje naslova prvaka. Početak susreta pripao je domaćoj momčadi te brojimo tri izvrsne prigode do 12. minute kada su Ćurjurić, Begonja i Čirjak uhvatili u "ševu" goste na sredini terena te se iz te akcije u tri dodira rodila prigoda koju Pavlović ne uspijeva pretvoriti u zgoditak.

Mladi Pavlović se odlično bori i probija, no gola nema. U 15. minuti u jeku napada domaćih u kaznenom prostoru oboren je Knežević, sudac je bio u neposrednoj blizini i pokazao na kazneni udarac. Kratak zalet Begonje i to je 1:0 za veselje navijačkog puka.

Sredinom prvog dijela Junaci se bude, Mastelić je sve sam napravio no Jakov Pinčić je nesavladiv. Još bilježimo dalekometni udarac Tadića i on pogađa u ništa, jer je zapovjednik, čovjek koji diktira obranom Ivan Tokić odigrao maestralno susret. Ivana je bilo po cijelom terenu, obrana je besprijekorno funkcionirala, a Ivan se prometnuo u igrača susreta, zaluženo nosi taj epitet. Kako zaustavlja napadače, iznosi loptu iz svog djela i po svemu što je pokazao danas i ovih posljednjih kola, može već sutra igrati u višem rangu.

Ponovno je na sceni vezni red domaćih koji daje ton igri, redaju se prigode no realizacija Kralja, Kneževića i Bunananueva je slaba. Prvi dio završava vodstvom Viteza. Početkom drugog dijela susreta (u 47. minuti) u jednom sprintu pomoćnom sucu Miši Krešiću je „izletjela“ noga pao je, pomoć mu je ukazivana 11. minuta i nije mogao nastaviti suditi. Sudila su dva suca uz pomoć delegata Petra Gabrila.

Nastavljaju domaćini sa svojom lijepom borbenom, napadačkom igrom, redaju prigode no gola nema kao i u 76. i 77. minuti kada je sam Vlatko Blažević, kada su gledatelji već pozdravljali pogodak, on ga nije zabio. Također je u sam smiraj susreta u 90+8 minuta (sudačke nadoknade) izbio sam Blažević jedan na jedan s vratarom Cvrljom koga je prebacio loptom - nije uspio zabiti, bilo je to ono „malo mi za sreću treba“.

Zasluženo su Vitezovi pobijedili u derbiju, od Junaka smo očekivali više. Trenutno je Vitez drugi s 11 bodova iza Zadra s 12i.

Izvješće delegata

U 47. minuti došlo je do povrede pomoćnog suca Miše Krešića kojemu je dr. Ante Baraba ukazivao pomoć 8 minuta te je ustanovljeno da ne može nastaviti suditi utakmicu. Zbog neprisutnosti ispitanog saveznog suca u gledalištu, glavni sudac je uz suglasnost kapetana jedne i druge momčadi, te obiju klupa, zamijenio 2. pomoćnog suca Filipa Proletu kao 1. pomoćnog suca da bi mu pomogao kod izmjene igrača, a on je prihvatio da će utakmicu odsuditi više prateći pretposljednjeg igrača domaće obrane.

Moramo pohvaliti igrače jedne i druge momčadi za vrlo korektno ponašanje i pomaganje u procjenama glavnog suca. Glavni sudac je vrlo dobro i hrabro odsudio utakmicu na zadovoljstvo svih aktera na terenu.

Opravdano je pokazao po 3 opomene za domaću i gostujuću momčad.

18. rujan 2023 21:02