StoryEditorOCM
SportUOČI OGLEDA S KRKOM

Vladimir Anzulović, trener Zadra: Čeka nas teška utakmica i nadam se da ćemo uspjeti izvući maksimum iz stanja u kojem jesmo

Piše Dražen Žura
20. siječnja 2022. - 13:35

Zadar je svoju zadnju utakmicu odigrao odmah na otvaranju Nove godine, gostovali su u Beogradu kod Partizana, potom je zbog prodora koronavirusa, odgođeno nekoliko utakmica. Slijedi im ogled s Krkom u Admiral BET ABA ligi, iz koje bi onaj tko pobijedi mogao uvelike profitirati glede nastavka sezone. Zadar je svega jedan trijumf bogatiji od slovenske momčadi...

- Kao i naša ekipa, Krka je bila u izolaciji i sigurno je upitno u kakvoj će formi obje ekipe nastupiti u utakmici. Bez obzira na niz poraza, Krka je odigrala dvije stvarno dobre utakmice protiv Crvene Zvezde i Cedevita Olimpije gdje su tijesno izgubili. Trener Damjanović ih dobro vodi cijelu sezonu, a sigurno posjeduju i individualnu kvalitetu s kojom prednjači Rok Stipčević koji ima izvanserijske brojke i igra u odličnoj formi. Ako obavimo dobar posao u obrani na njemu zadatak će sigurno biti nešto lakši, no ne treba podcijeniti niti ostale iskusne igrače kao što su Luka i Miha Lapornik i centarsku liniju koja nam je u prvoj utakmici stvarala ogromne probleme u skoku. Čeka nas teška utakmica i nadam se da ćemo uspjeti izvući maksimum iz stanja u kojem jesmo – kazao je Vladimir Anzulović, trener Zadra.

O tome kako se provodilo treninge u trenucima kad je podosta igrača bilo u samoizolaciji ne treba previše govoriti. Jednostavno, moralo se kombinirati na razne načine.

- Nakon duže, neočekivane pauze moramo se vratiti u natjecateljski ritam. Prva na rasporedu je Krka, nas je mučilo što smo imali problema s koronom pa smo i trenirali u izmijenjenom sastavu, ali bez obzira na sve svi dajemo sve od sebe da se u formu vratimo što prije. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo, i smatram da ukoliko održimo naš fokus i nastavimo kontinuitet igara koji smo imali u razdoblju prije ovo pauze pobjeda ne bi trebala izostati – misli Aleksandar Buirsać.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz izravan prijenos u programu Arenasport 1.

19. travanj 2024 13:47