StoryEditorOCM
SportPREMIJER LIGA

Vlašić: “Na utakmici smo pružili dobar otpor Zadru. Ali pobjeda je zaslužena jer su bolja momčad"

Piše I. Gjergja
7. travnja 2021. - 09:15

Da su igrači Zadra bolje otvorili susret vidljivo je bilo po tome do su do pete minute susreta imali dvoznamenkasti broj koševa u svoju korist igrajući napadački i držeći razliku.

Očevidno je bilo da je slobodnih deset dana uzelo svoje u igri domaćina. Nekakav  priključak su domaćini uhvatili i prvi dio izgubili sa devet koševa razlike (37:46). I u drugom dijelu Zadar je bio bolji.  Najefikasniji u redovima Zadra bili su Chinanu Onuaku s 14 koševa te Antonio Jordano s 12 poena (trica 4-6), dok su troica dvoznamenkastih u redovima Sonik Puntamike predvodili Daniel Zovko s 15 te Jakov Vladović i Marin Vručinić s po 12 koševa. Na kraju je bio rezultat 68:80 u korist Zadra. 

-Čestitam Zadru na pobjedi, a i u najavi utakmice sam kazao da ćemo pokušati dat jedan dobar otpor toj momčadi. Borili smo se, imali u igri svojih dobrih trenutaka, no jednostavno neke stvari nismo mogli uspjeti zaustaviti. Sve u svemu u seriji teških utakmica kao što je ova pokazali smo dosta. Istina to nije bilo dovoljno za pobjedu no ne mogu biti nezadovoljan, trudili smo se i dali otpor kakav smo mogli, kazao je trener Sonik Puntamike, Hrvoje Vlašić.

-Pobjeda Zadra je zaslužena bili su bolja momčad. U jednom trenutku smo došli do minus četiri nismo se predavali odigrali smo dobru utakmicu, htjenja nam nije falilo no razlika u kvaliteti i u širini rostera je evidentno na strani Zadra, kojem čestitam, kazao je igrač Sonik Puntamike, Jakov Vladović.

-Nakon što smo 22 sata proveli od prošlog gostovanja u autobusu, očekivao sam ovako nešto sa Sonik Puntamikom. Blagdani su i put utjecali na naš fizičko i mentalno pražnjenje, no što je tu je raspored je takav. Uskoro nas čeka susret u Zagrebu. Imali smo prednost od 10 poena na otvaranju Punta se dobro borila vidi se da su dobro vođeni, a mi imao višu individualnu kvalitetu koja nam je donijela pobjedu. Zasluženo naša pobjedu. Cilj nam je zadržati prvu poziciju u hrvatskoj ligi, kazao je trener Zadra, Veljko Mršić.

-Kad se sastanu dva kluba iz istog grada onda je to susret prestiža. Tu nastaju priče hoće li Sonik Puntamika „skinuti“ Zadar i druge. Drago mi je da smo pokazali pobjedom da smo prvi klub u gradu. Otvorili smo dobro susret, Sonik je imao svoje prilike, nije ih iskoristio, mi smo bili bolji i zasluženo pobijedili, kazao je igrač Zadra Domagoj Vuković.

24. travanj 2024 09:33