StoryEditorOCM
SportODLUKA HBS-A

Voditelj obuke zadarske Interventne policije Nikola Marketin izabran za trenera Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete

Piše B.S.
19. lipnja 2023. - 15:32

Voditelj specijalističke obuke u Interventnoj jedinici zadarske policije Nikola Marketin, inače magistar kineziologije, smjer boks, izabran je za trenera Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete na pet godina.

Ovog predavača na stručnom usavršavanju za trenere na Kineziološkom fakultetu u Splitu, te trenera u boksačkom klubu ‘Ares‘ iz Zadra s kojim je ovu godinu osvojio deset državnih medalja te posjeduje i certifikat IBE međunarodne boksačke organizacije za trenera je 16. lipnja izabrao Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza

Marketin je bio i izbornik mladih selekcija Hrvatske boksačke reprezentacije od 2018. do 2022. godine.

image
Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija

- Sretan sam zbog odluke Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza što su mi iskazali povjerenje da budem dio stručnog stožera naše mlade reprezentacije da ih kroz koordinaciju, praćenje i analiziranje uz njihove matične klubove motiviramo i unaprijedimo njihov rad uz kampove, pripreme i turnire  – kazao je Marketin dodao kako će prvi kamp reprezentacije organizirati u mjestu Mrkopalj u Gorskom Kotaru sredinom srpnja.

- To će biti odlična provjera za nadolazeće europsko prvenstvo koje će se održavati u Mariboru u kolovozu 2023. godine. Uživam u radu svog policijskog posla gdje mi je primarna zadaća treniranje i usavršavanje svojih kolega kao što to radim u boksačkoj dvorani. Policija i boks su moje veliko ostvarenje - rekao je.

image
Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija

Svoju policijsku karijeru započeo je 2011. godine u Interventnoj jedinci policije, te je od 2021. godine voditelj specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije. U PU zadarskoj navode kako svoje zadaće obavlja profesionalno i odgovorno, a za odlaske na natjecanja i treninge ima razumijevanje i punu podršku. Organizirao je i javnu tribinu ‘Boksom protiv nasilja‘ koja je 2019. godine održana u Gradskoj vijećnici Grada Zadra kojom prilikom je pozvao djecu i mlade da svi zajedno dignu ruke za borbu protiv nasilja. Bavljenje sportom ide ruku pod ruku s policijskom poslom, a bitno je za fizičko i mentalno zdravlje policijskih službenika i za lakše nošenje sa zahtjevnim radnim zadaćama.

image
Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija
05. svibanj 2024 18:07