StoryEditorOCM
Sport20 SATI

Vranković najavio majstoricu: Zadru gori, imali su 2:0, ali kada zaustavimo Onuakua, njima više ne ide

Piše Frane Vulas/SD
5. lipnja 2021. - 13:35

U Splitu se nadaju da će uspjeti napraviti senzacionalan “comeback” i na Gripe donijeti prvi naslov prvaka Hrvatske od 2003. godine i generacije predvođene Dinom Rađom, drugi ukupno. Split nakon početna dva uvjerljiva poraza može do titule, ali prednost je i dalje na strani Zadra koji u odlučujućem susretu ima prednost domaćeg terena, možda i publike.

- Od početka smo bili svjesni da je jedna utakmica ono što nam treba da zaista uđemo u ovu seriju i pokažemo da možemo. Kada izgubiš pet utakmica zaredom od istog protivnika počneš sumnjati u sebe. Ta treća utakmica u seriji nam je dala vjeru – rekao je trener Splita Milan Karakaš.

U četvrtoj utakmici Split je uglavnom bio dominantan, pogotovo u drugom poluvremenu. Poslije pete nikome nema popravnoga, ali na Gripama su na taj pritisak već navikli.

Bez popravnog

- Mi smo već imali dvije utakmice finala u kojima nismo imali popravnoga te dvije u ABA ligi u play offu protiv Sparsa. Pokazali smo mentalnu čvrstoću igranja takvih utakmica, da znamo kako ih treba igrati. Bit će nervoze, neizvjesnosti, tvrda, teška utakmica u kojoj će detalji odlučivati, svaki skok, slobodno bacanje, izgubljena lopta - uvjeren je Karakaš.

Ukoliko Split dođe do naslova bit će to zaista senzacionalan, rijetko viđen preokret.

- I u situaciji kada je bilo 0-2 govorili smo da vjerujemo da ništa nije gotovo. Atmosfera u momčadi je odlična, kemija možda čak i najbolja dosad, dolazi nekako baš u pravo vrijeme. Trebamo izaći na teren i boriti se kao u zadnje dvije utakmice – kazao je centar Splita Antonio Vranković.

Šut kao prevaga

Split je u dva ogleda na Gripama izgledao puno bolje nego na Višnjiku?

- Šut nas je puno bolje služio u Splitu, to je bila prevaga, ali i puno smo bili čvršći u reketu. Onuaku se nije razigrao od prve minute kao u prethodnim utakmicama. Igrali smo skupa, momčadski, a kada igramo tako možemo pobijediti i puno jače momčadi od Zadra. Treba Onuakua opet zaustaviti u skoku, spriječiti mu lagane poene, da se opet ne razigra. On je njihov najbolji igrač, oni idu kako on ide. Pritiska ima, ali je više na njima, više im gori pod nogama jer ispustili su 2:0. Bilo bi lijepo sezonu završiti titulom, ne samo zbog kluba, nego cijelog grada, navijača koji toliko dugo čekaju na trofej i zaslužuju ga – naglasio je Vranković.

Na želju da mu otac Stojko predsjednik HKS-a stavi medalju oko vrata jer bi to značilo da će onda biti prvaci, Antonio je uzvratio.

- Iz vaših usta u Božje uši!

26. travanj 2024 23:20