StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

"Vukovi" su imali rasploženog Novačića koji jednostavno nije znao za promašaj pa je tako Cibona pobijedila Šibenku!

Piše Dražen Žura
12. veljače 2020. - 15:30
Zadar, 120220. Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica cetvrtfinala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Cibona i KK Sibenik. Na fotografiji: Shane Gibson.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 200. 

CIBONA - ŠIBENKA 106:93 (30:30, 24:16, 27:28, 25:19)

CIBONA: Bilinovac (12), Rebec (6), Katić (8), Bundović (7), Vucić (3), Novačić (31), Prkačin (5), Badžim (5), Rozić (2), Ljubičić (11), Gibson (6), Ramljak (10).

ŠIBENKA: Mileković, Šarić (13), Vuko (16), Bašić (6), Vraneš (11), Ivišić (5), Nakić (21), Pleadin, Vlaić, Jurković (3), Vladović (14)

Sjela je priča oko pobjednika na svoje mjesto u posljednjoj četvrtini u kojoj je Cibona izborila poluzvršnicu, dok se momčad Šibenke može zadovoljiti igrom u trećoj dionici jer su na trenutak ozbiljno "pokazali zube vukovima"! Ali sve ostalo je otišlo na stranu Zagrepčana koji su istina i kroz prvih deset minuta išli gore - dolje, uz sve to obrane ni na jednoj strani praktički nisu postojale.

Šibalo se iz svih pozicija, Šibenka je pak "tricom" Tonija Nakića u 8. minuti stigla i do vodstva 24:21! Imali su svoje trenutke Domagoj Šarić i Jakov Vladović, otuda i poravnati omjer na isteku prve četvrtine. U idućoj dionici također nije bilo velikih rezultatskih razlika, jer se na obje strane šutiralo samo tako, Josip Bilinovac je upisao dvije "trice", dok su Šibenčanima šuteve za tri poena realizirali Domagoj Bašić i Nakić!

Ako nije išlo izvana, Cibona se potrudila puno toga riješiti pod obručem gdje su bili nešto uspješniji, odnosno, imali su širu rotaciju na toj poziciji. Ono najzanimljivije što se rezultata tiče i mogućeg preokreta događalo se u spomenutoj trećoj četvrtini koju je Cibonina bolje otvorila, preko Ivana Novačića koji će se kasnije pokazati kao najraspoloženiji u svojoj momčadi, te s "tricom" Marka Ramljaka.

Činilo se u tim trenucima kako će Šibenčani teško uhvatiti prednost suparnika jer je na semaforu pisalo 59:46. Onda se počela odvijati jedna drukčija priča, iskusni Vladović poveo je Šibenku, priključio mu se i Ivan Vraneš, kasnije i Tonko Vuko čija se učinkovitost očitavala na vanjskom šutu, jednako iz reketa. Ono što je mučilo momčad s Baldekina jest slabo izvođenje slobodnih bacanja, međutim, unatoč tomu nakon "trice" Šarića razlika se svela na samo poen prednosti Cibone (66:65).

Ali "vukovi" su imali rasploženog Novačića koji jednostavno nije znao za promašaj. Bila je to praktički njegova "simultanka", tako da je svojim ubačajima zaustavio Šibenku na putu prema iznenađenju. Zadnji trzaj Šibenka je pokazala šutem za tri poena Tomislava Ivišića i tu su nekako stali. Opet se na pozornici ukazao Bilinovac, imao je odlične ulaze i vanjski šut, pod košem se odlično snalazio Krešimir Ljubičić, tako da je priča unatoč "tricama", Vuke i Nakića otišla u očekivanom smjeru, k pobjedi Cibone.

- Mogu samo čestitati svojim momcima, naravno i Ciboni na prolasku u polufinale. Šutevi za tri poena kod jednih i drugih mogu sugerirati da se igralo bez obrane. Ali, mi smo se htjeli braniti pokušavali najbolje što možemo, međutim, oni su imali tu širinu. Drago mi je da smo korektno odigrali treću četvrtinu i mogu reći da je ovo bila jedna od boljih utakmice Šibenke ove sezone. Mladi su dali svoje, klupa također, moram zahvaliti najiskusnijem Vladoviću što ih odlično vodio kroz utakmicu, igrom i svojim karakterom, kazao je Edi Dželalija, trener Šibenke.

25. travanj 2024 12:04