StoryEditorOCM
SportSVI U JAZINE!

Zadar, Diadora i Tornado organiziraju humanitarnu utakmicu

3. rujna 2018. - 22:45
jazine_zadar4-061117

Svi u Jazine! Ovo je poziv Košarkaškog kluba Zadar, KK Diadora i Udruge navijača Tornado Zadar, koji će u petak (20 sati), prirediti humantiranu utakmicu, a ujedno će to biti i predstavljanje zadarske momčadi za novi sezonu u ABA ligi i Prvenstvu Hrvatske. Jedan dio prihoda od ulaznica ići će za pomoć na račun Udruge za Down sindrom Zadarske županije, a dio gradskim osnovnim školama za kupnju novih lopti .Zadrani će tako imati prigodu vidjeti prvi službeni nastup KK Diadora, novoutemeljenog kluba u gradu košarke.

- Zahvaljujem se Tornadu na inicijativi i napravit ćemo sve da cijeli događaj protekne u jednom svečanom tonu. Drago mi je što će se predstaviti i KK Diadora, osobito me veseli što je utakmica humanitarnog karaktera – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

Nekoliko minuta prije večernjeg treninga pozivu organizatora odazvao se i Šime Špralja kapetan Zadra,

- Neizmjerno mi je drago zbog ove utakmice što ćemo igrati u petak. Ponovno smo u Jazinama, utakmica je humanitrnog karaktera i to protiv novog kluba u gradu. Super je da smo svi skupa u nečem novom i drago mi je da možemo na neki način pomoći novom klubu u našem gradu i da se svi skupa borimo za jedan veći cilj. Ugodno se osjećam zbog svega u ovom trenutku i nadam se da će Jazine biti pune da i ovi mlađi igrači osjete kakav je to užitak igrati u toj dvorani. Pa makar utakmica bila i revijalnog karaktera – zaključio je Špralja.

Zadarska navijačka udruga Tornado, prošle godine dobila je nagradu "Ponos Hrvatske" koja se dodjeljuje za humanitarni rad.

- Nastavljamo s humanitarnim akcijama, a ovaj event nam je došao kao odlična prilika za to. Odlučili smo pozvati igrače iz Diadore koji su svi naši prijatelji i poznanici, a oko dvorane nije bilo dvojbe. U Jazinama će atmosferu dizati naši domaći pjevači, a ono što smo mi htjeli je da igrači dožive ono ludilo u dvorani i da znaju da u nama i ove godine imaju najveću podršku. Mi iz Tornada smo spremni za novu sezonu – kazao je između ostalog Genda.

Novi klub Diadora razmišlja afirmativno, odnosno, žele udahnuti jednu drukčiju dimenziju u zadarsku košarku...

- Pokret smo mladih entuzijasta koji smo se oformili u ožujku ove godine. Velika nam je čast što je Tornado pozvao upravo nas za ovu humanitrnu utakmicu. Mi smo se i po statutu založili da ćemo određene vrijednosti pokušati implementirati na polju košarke i kroz pokret mladih imati i jedno šire djelovanje u ovom gradu. Pozivam sve mlade da nam se pridruže ukoliko nas prepoznaju kao takve. Naš klub čine lokalni igrači, rekovalescenti koji zbog ovog ili onog razloga nisu dobili svojih pet minuta u KK Zadar. Mišljenja smo da je seniorska košarka u našem gradu u padu i da se puno mladih igrača još kao tinejdžeri ostavljaju košarke. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će promijeniti takav razvoj stvari i da ćemo uspjeti našim igračima dati i onaj pedagoški pristup treningu i igri što mislim da itekako nedostaje – kazao je Tomislav Kabić.

U stručnom stožeru, točnije kao trener,  ali na parketu, Diadoru će predstavljati Mario Pešut.

- Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naš entuzijazam. Naš cilj je privoliti mlade ljude košarci. Ova utakmica je idealna prilika da mladi igrači dožive atmosferu Jazina i mislim da ćemo svi od toga imati jedan veliki plus – kazao je Pešut.

Klaudija Milin iz Udruge za Down sindrom Zadarske župnije, rado se odazvala pozivu na pressicu i nije skrivala zadovoljstvo humanitarnom akcijom.

 - Zahvaljujem se svima koji će sudjelovati u ovoj akciji. Sve što mogu reći je igraj Zadra, igraj Diadora volimo vas mi. Hvala svima još jednom!

Karte po cijeni od 20 kuna prodaju se u prostorijama Udruge od 18 do 23 sata. Na dan utakmice karte će se prodavati cijeli dan ispred dvorane. Naknadno će biti objavljeno na kojim će se još lokacijama po gradu prodavati ulaznice za ovu humanitarno-sportsku priredbu.

17. travanj 2024 20:09