StoryEditorOCM
SportZAKLJUČAK NAKON POLUFINALA VATERPOLSKOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA JUNIORE:

'Zadar' dobro pliva među najboljima

8. siječnja 2017. - 13:17
vk_zadar5-300916

Na zadarskom se Višnjiku kroz dvodnevni polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske za juniore , moglo se dobiti potvrdu, odnosno, zorno vidjeti kako je naš vaterpolo, doista, sporska perjanica!  Ono što su pokazali mladi vaterpolisti Mladosti, Juga, Zadra i Splitskog Jadrana, spada u svjetski vrh, što i nije tako čudno, jer je Hrvatska svjetski prvak u ovom dobnom razredu.

-Mislim da je dovoljno kazatai da su u našem bazenu igrali svi važniji igrači iz "zlatne" generacije koja je na SP- u, u Podgorici, otišla na sami vrh . Otuda i toliko dobre igre, pravih poteza, čak bih rekao i taktičke zrelosti koja se na ovoj dobnoj razini malo viđa. Zapravo, kad u bazenu imate skoro pa cijelu reprezentaciju Hrvatske, onda se više nema što dodati – kazao je Goran Jovančević, trener u VK "Zadar 1952 ".

Iako je kvaliteta momčadi skoro pa poravnata, ipak je bilo vidljivo kako se zagrebačka Mladost na jedan mali koračić razlikuje od ostalih. Uoči turnira se uglavnom govorilo o tomu tko je "uljez" i mnogi su bil ispremni prstom pokazati prema Zadranima. Ali, ako osvijestimo njihove rezultate kroz kvalifikacije do poluzavršnice onda svima mora biti jasno, kako su računice oko plasmana u finale bile netočne.

-Meni je drago jer smo očito sve iznenadili, istina, ostvarili smo jednu pobjedu i to u najbitnijem trenutku stigli su nam bodovi , odnosno, pobjeda protiv Jadrana. Jest, imali smo odličan početak kontra Juga, vodili 5:2 i onda sami sebe pobjedili. Ali smo isto tako znali da će doći toliko očekivani trijumf i svi u klubu smo presertni radi toga. Ovo nam je potvrda da se u klubu radi jako dobro i kako valja biti strpljiv na putu veterpolskog odrastanja - veli Jovančević, koji je ogled s Jadranom ocijenio izvrsnim . Unaatoč značaju utakmice i pritisku koji se osjećao kod obje momčadi upravo je ta  odlučujuća utakmica za odlazak u finale imala svoju osobitu draž. Pjenilo se naveliko u bazenu...

- U toliko je i naša pobjeda  dobila na težini, jer nije mala stvar kraj takvih divova kao što su Mladost ,Jug na koncu i Jadran, koji ove sezone bilježi odlične rezultatate s mlađim uzrastima, dohvatiti finale. Nemam više riječi kojima bih opisao koliko se dobro osjećamo nakon ovog turnira- zaključio je Jovančević.

U konačnici prva je zagrebačka Mladost sa sve tri pobjede, dvije pobjede i jedan poraz ostvario je dubrovački Jug, Zadar je stigao do jedne pobjede uz dva poraza dok su sva tri susreta izgubili igrači splitskog Jadrana.

Dražen Žura

SEMAFOR

Zadar – Jug 8:7

Mladost – Jadran 12:4

Jug – Jadran 10:8

Zadar – Mladost 5:13

Mladost – Jug 12:6

Zadar – Jadran 8:7

 

01. svibanj 2024 18:21