StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG

Zadar drugi, Primorac četvrti, Vitez peti! Zadar će možda dogodine igrati u ovoj ligi, a možda i ne obzirom na rasplet kvalifikacija za Drugu NL

Piše Ivica GJERGJA
22. svibnja 2023. - 21:24

Sa svojim vjernim navijačima kao domaćini „pozdravili“ su se igrači Zadra i HV Posedarja, a Primorac iz Biograda će to učiniti u posljednjem kolu ove lige u srazu sa Zadrom za tjedan dana. Inače ukupni broj bodova koji su županijski trećeligaši osvojili u ovom kolu je šest bodova, (Zadar i Vitez po tri) dok je Primorac u Ivanbegovina poražen od tvrdog Kamena. Malo ili ne možemo gledati iz raznih kuteva no tako je. Očevidno je da, dokazalo se, prolaze klubovi bolje doma nego na strani što ne mora biti uvijek tako. Pa krenimo redom.

Zadar je drugi na ljestvici sa 57 osvojenih bodova, prva je Zagora sa 62. U srazu sa GOŠK Kaštelima 3:1, koga vodi nekadašnji trener Zadra, Siniša Jalić, na svom igralištu Zadar je prikazao dobar nogomet postignuta su tri zgoditka, a igrač utakmice, koji je postigao sva tri bio je Goran Zakarić. Iako su Zadrani gubili došli su do svoje igre odradili susret upravo kako se od njih traži i pobijedili, no ostali su drugi na ljestvici, a što je bilo poznato još od ranije, tako da ćemo Zadar možda dogodine gledati u ovoj ligi, a možda i ne obzirom na rasplet kvalifikacija za Drugu NL. Za sad se čekaju rezultati licenciranja za treći natjecateljski rang, pa se Zadar nada kad nije bio prvak da bi mogao bolje proći u tome. O tome će biti kasnije još riječi, a o susretu sa GOŠK Kaštelima, evo što nam je rekao najbolji pojedinac na susretu Goran Zakarić igrač Zadra:

– Greške se događaju, one su dio nogometa, mi smo primili zgoditak i tada se vadili. Ima grešaka na svim razinama, ne samo na ovom nivou. Vjerovao sam u momčad, ušli smo dobro u utakmicu u kojoj smo bili dominantni svih 90 minuta. Nakon primljenog zgoditka brzo smo se vratili, preokrenuli rezultat i osvojili važna tri boda. Znali smo da ćemo imati tešku utakmicu, što reći o Kaštelanima nego da su fina ekipa s dosta mladih igrača. Imali smo poteškoća u prvom dijelu, ali i nekoliko prilika da utakmicu dovedemo u smjeru koji smo željeli. Ostaje nam sraz sa Primorcem u zadnjem kolu.

Vitezovi čine svoje na najbolji mogući način, pobjedom. Naime iako su imali dosta dugo „lomljenje“ protivnika uspjeli su GOŠK Dubrovnik 1919 „baciti na koljena“ u drugom dijelu susreta. Pala je trica, jedan bolji od drugog zgoditka, te su se na lijep način oprostili od svojih vjernih navijača koji su im tijekom cijelog dijela prvenstvenog natjecanja bili velika podrška. Kaže nam jedan njihov igrač da su njihovi navijači bili njihov 12 igrač. Vitezovi svim što su napravili mogu biti zadovoljni, na petom su mjestu s osvojena 42 boda.

Primorac je u Ivanbegovini doživio veliki poraz. Kamen je bio tvrd, istina polučili su igrači Primorca tri zgoditka no jednostavno nije išlo više i poraženi su 5:3. Prava golijada od osam zgoditaka, gledatelji su uživali u tome. Još je jedno kolo do kraja lige Primorac je domaćin Zadru i tada će se nadaju se pobjedom oprostiti od svojih navijača. Oni su na ljestvici četvrti sa 45 osvojenih bodova. Kada se pogleda ljestvica lijepo je vidjeti u prvih pet na ljestvici tri kluba Zadarske županije.

Svi rezultati 29. kola Treće NL-Jug:

Zadar – GOŠK Kaštela 3:1, HV Posedarje – GOŠK Dubrovnik 1919 3:0, Kamen – Primorac – 5:3, Junak – Uranija 4:2, Zmaj – Uskok 1:1, Neretva – Sloga 0:1, Split – Vodice 1:2, Neretvanac – Zagora 1:1.

27. travanj 2024 01:29