StoryEditorOCM
SportOSVRT TREĆA NL - JUG

Zadar drugi, Vitez četvrti, a Primorac osmi na ljestvici!

Piše Ivica GJERGJA
27. studenog 2022. - 15:56

U posljednjoj ovojesenjoj utakmici (15. kola) Treće NL – Jug na igralištu u Stanovima, Zadar je imao, pa mogli bi reći sve, bio je domaćin te mu je trebala pobjeda kako bi dohvatio pobjedom tri boda, te konkurirao za prvo mjesto na kraju ove dionice, dakako pod uvjetom da Split porazi konkurenta Zagoru.

No Zagora je u Splitu uzela sve, dobro „isprašila“ RNK Split, pukla je petica u Splitovoj mreži, te su u prednosti od četiri boda u odnosu na Zadar. Zagora prva sa 36, drugi Zadar 32 bodova. U nastavku prvenstva na proljeće moguće je dostići taj broj od četiri boda, uvjereni smo da će stručni stožer znati dobro posložiti tim Zadra za pobjede.

No okrenimo se susretu u Stanovima, gdje je odigran derbi Zadarske županije i ove lige gdje su „koplja ukrstili“ Zadar i Primorac, dva susjeda. Bilo je očekivano da će Zadar pobijediti, te uzeti sva tri boda, no prevarili su se svi koji su tako mislili. Primorac je postigao tri zgoditka i uzeo cijeli plijen od tri boda, sasvim zasluženo.

U početnoj fazi susreta Zadar je bio dominantniji imao više od igre, pogodio je Ćurjurić stativu već u trećoj minuti, a da je pogodio – zabio zgoditak tko zna kako bi završio susret. Nakon toga sve se okrenulo. Dojma smo da je Primorac bio za korak, dribling, brži i jači, ali i za tri zgoditka.

Nakon te stative nije se Primorac predavao, njihov trener Mirko Labrović izvrsno je postavio igru, već na nekih 30 metara postavio pressing uz striktno čuvanja napadača Zadra. Dao je u noge igru Roku Nakiću, tom fantazisti, malo ih je kao on, a ovaj mu je vratio i trkom, borbenošću i držanjem, te diktiranjem igre.

Pored njega odličan je bio i Yusuf Musa koji je postigao dva zgoditka i bio igrač utakmice, a Vice Birkić kao stoper odigrao za pet. Nije bilo slabog mjesta u Primorcu, trener Labrović je uvidio da treba nametnuti svoj stil igre, a time će limitirati suparnika, kao i to da znanje ima moć nad snagom, a što je uspostavio u susretu i pobijedio.

Na drugoj strani trudio se trener Želimir Terkeš, ukazivao, vikao sa klupe, zamjenama je htio natjerati svoje na više i bolje, no ovaj put nije uspio, sigurni smo da će biti bolje u sljedećim susretima.

Primorac je na osmom mjestu sa 23 osvojena boda.

Vitezovi su u Posedarju na igralištu „Gordan Demo“ u srazu sa Vodicama koje vodi njihov nekadašnji trener Kristijan Tuta odigrali neodlučeno 1:1. Čak su gosti poveli u 25. minuti da bi Mate Knežević poravnao rezultat na 1:1, a što je na kraju se vidjelo bio i konačni rezultat ove dojmljive utakmice. Domaćini su gotovo cijeli susret kontrolirali igru, usmjeravali igru i ritam prema vratima gosta jurnjavom i nametanjem svog stila igre, no izmakla je pobjeda.

Čak su se u nekim 70-minutama susreta i igrači bunili kada sudac nije svirao kazneni udarac sa 11 m, njegovo uvjerenje. Vitezovi ne mogu biti nezadovoljni ostvarenim dosad u ligi - četvrtim mjestom na ljestvici, zaslužili su odmor igrači i struka te sve čestitke za postignuto.

HV Posedarje je na četvrtom mjestu ljestvice sa 26 bodova.

 

01. listopad 2024 16:25