StoryEditorOCM
SportFOTO: ODIGRAN PRIJATELJSKI SUSRET

Zadar – Hajduk 1:3 

10. listopada 2018. - 21:51
zadar_hajduk1-101018

ZADAR – Stadion " Stanovi".

Gledatelja: 2502.

Prijateljska utakmica. Zadar – Hajduk  1 : 3  ( 1 :3 ).

Sudac: Roko Režan ( Bibinje). Pomoćnici: Branimir Nimac ( Lišane Ostrovičke) i Ivan Čačić ( Zadar).

Strijelci: 0:1 Said (9), 1:1 Majić (15),1:2 (Jurić autogol 27), 1:3  Said (39).

ZADAR: Pinčić, Sarić, Jerbić, Iveljić, Pranić, Torbarina, Lepinjica, Majić, Jurić, Repić, Blažević. Još su igrali: Tokić , Handžić, Pedišić, Anić, Begić, Franić, Renić, Surać, Jurjević, Petković, Smokrović.

HAJDUK: Blažević, Tudor, Vučur, Lopez, Filip, Hamza,  Jradi, Caktaš, Said, Teklić, Jairo. Još su igrali: Šehić, Mikulić, Ivanovski, Delić, Skorup, Memolla, Bradarić, Batarelo, Špikić, Kovačević, Bajić.

U sladunjavoj prijateljskoj utakmica na Stanovima Hajduk se u konačnici dovukao do pobjede uz podosta  iskazane "zahvalnosti" domaće obrane. Od tri postignuta pogotka, jedan se vodi kao autogol, dok su druga dva nastala nakon ozbiljnih pogrešaka Zadrana. Istina, Said je kod svog prvog zgoditka bio iznimno precizan, pogodio je u donji desni kut vratara  Pinčića. Onda je Majić uzvratio za više živosti u igri domaće momčadi koja je ozbiljno zaprijetila, sredinom prvoga dijela dvoboja. Najprije je Blažević zadarski izišao pred Blaževića splitskoga koji je izvrsno obranio. Iza toga, Torbarina je također iskušao Blaževića, vratar "bijelih" opet je sačuvao Hajdukovo mrežu.  Nakon toga,  očekivano pogodak na drugoj stani, odnosno autogol Jurića, potom  i novi gol  Saida iz poklona. U drugom dijelu, uvjetno rečeno druga postava Zadra zasigurno je navela trenera Krešimira Sunaru na razmišljanje da se u idućoj prvenstvenoj utakmici može i mora računati na nekoga od njih.

- Uvijek se s guštom vraćam u Zadar, jednako kao u Split i nikad neću zaboraviti onu našu utakmicu s Osijekom na Stanovima. Taj ću osjećaj odnijeti sa sobom u grob - sjetno će Zoran Vulić, trener Hajduka koji je zaključio kako je od svega najvažnije da je bilo golova, dok je igra manje bitna, uz opasku kako je potrebno što više ovakvih prijateljskih utakmica koje moraju postati tradicija.  Pohvalio je Vulić i igru Zadra, zaključiviši kako imaju "štofa" za napasti Prvu ligu. Njegov kolega Sunara, također je iskazao zadovoljstvo viđenim, kao dobru podlugu za ogled s Kustošijom.

Prije početka utakmice hajdukovci su položili cvijeće na mjesto tsradavanja Hrvoja Ćustića, ujedno je predsjednik Hajduka, Jasmin Huljaj, direktoru Zadra, Svetku Ćustiću,  uručio uokvireni dres " bijelih " kao podsjetnik na Ćustićeve dane u splitskom klubu.

25. travanj 2024 15:42