StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Zadar i Posedarje uvjerljivo pobijedili, ali su treneri Oršulić i Pinčić nekim detaljima bili nezadovoljni. Blatnjaku je bilo još gore..

Piše Ivica Gjergja
27. kolovoza 2023. - 20:00
Igrači Zadra i Kamena, te i suci na travnjak Stanova istrčali su s majicama humanitarne Udruge Antonio JurjevićHNK Zadar

Neposredno prije početka susreta Zadar - Kamen igrači i suci na travnjak Stanova istrčali su s majicama humanitarne Udruge Antonio Jurjević, a majice su nakon fotografiranja poklonili gledateljima na tribinama.

Kada s 4:0 pobijediš protivnika koji se u igračkom smislu dobro pojačao i ima i stav i igru, onda se može reći da si uspio: Kamen je primio lijepu „porciju“ od četiri komada, a da vratar Zadra nije ni jednom svladan. Dakako da je struka Zadra bila zadovoljna, možda je bilo i malih propusta oko toga da su gosti bezrazložno napravili dva napada i stvorili dvije prigode iz kojih su se mogli „roditi“ zgodici, a imaš 3:0, što se ne bi smjelo događati. No prva je ovo prvenstvena utakmica još se Zadar traži kako bi zaista sve funkcioniralo na najbolji način. Istakli bi igru kapetana Kristijana Kikija Jurića koji je odigrao maestralno, bio je strijelac dva zgoditka i prometnuo se u igrača susreta. Kiki je primio kapetansku vrpcu od Jerbića te je kazao za susret s Kamenom:

-Najvažnije je da smo upisali tri boda na otvaranju prvenstva, u prvom poluvrijemenu bili smo rastrčani unatoč vrućini, imali smo dosta šansi, a u drugom smo utakmicu rutinski priveli kraju. Bilo je malo emotivnije nego inače, možda me malo i to ponijelo u želji no najviše sam sretan zbog naše pobjede, kazao je novi kapetan.

Evo što je kazao nakon susreta trener Marin Oršulić:

-Nemam zamjerki na napadački učinak, ovo je bila lijepa pobjeda na početku našeg prvenstvenog maratona, ne smije nam se dogoditi da kod 3:0 dopustimo suparnicima dvije mrtve prilike. To me ljuti, ali prva je utakmica pa možemo imati određeni popust, sve drugo je bilo OK, kazao je Oršulić.

Igrači HV Posedarja su u srazu s Neretvom „eksplodirali“, udijelili su suparniku šest lijepih zgoditaka (6:1), odigrali partiju o kojoj će se sigurno dugo pričati, igrali totalni nogomet. Izvrsno je postavio igru trener Marko Pinčić, tako lijepo dozirao igru i igrače po dionicama da je sve funkcioniralo na najbolji način. I u samoj najavi utakmice trener Pinčić je kazao da želi igru i nastavak kontinuiteta pobjeda od prošlog prvenstva, sve mu se ostvarilo.

Jedino što je Neretva pogriješila, da se malo našalimo, što je postigla jedan zgoditak i to je „naljutilo“ domaće igrače koji su odigrali izvrsn, pa su igrači iz Metkovića platili dobru „laštru“. Šest puta su Neretvu Vitezovi „preplivali“, pružili svojim navijačima ugodno i lijepo poslijepodne..

Uzgred, pred susret s Neretvom jedan od najpouzdanijih igrača Viteza, za prošlu odigranu sezonu Ivan Tokić primio je Viteško srce od vjernih navijača HV Posedarja. Ivan je bio jedan od najboljih igrača i na ovoj utakmici u skladnom mehanizmu Pinčićeva stroja, samo je kratko kazao:

-Primljenim trofejom sam počašćen i duboko dirnut. Što navijačima mogu obećati nego da ću se i dalje svesrdno zalagati i boriti za klub i naše pobjede.

Prije susreta Primorac – Neretvanac 0:1, navijači domaćeg tima su očekivali pobjedu, kako bi se krenulo pobjedničkim ritmom u prvenstveno nadmetanje. Što je razlog da je Primorac poražen jednim zgoditkom koji je u Opuzen odnio sva tri boda? Struka na čelu  s Draganom Blatnjakom će sve izanalizirati i otkriti razloge poraza. Možemo kazati da je Neretvanac na „mišiće“ uzeo bodove, a da je zgoditak kojeg je postigao Deak bio i na neki način svojevrstan „poklon“ obrane nakon kornera

Čak su i gosti bili ugodno iznenađeni pobjedom. Primorcu je ovo velika opomena, trebaju se „skulirati“ svi jer ih za dva dana očekuje Kup susret s Radnikom iz Križevaca u Biogradu. Pobjedom u tom susretu mogu puno dobiti.

27. travanj 2024 10:19