StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG

Zadar izgubio šampionski korak, sinjski Junak Zadranima uzeo bod na Stanovima

Piše I. Gjergja
30. ožujka 2024. - 20:38

I prije početka susreta kapetani i oba sastava sa sucima susreta položili su cvijeće i odali počast minutom šutnje na mjesto na igralištu gdje je nastradao „dvanaesti anđel“ Hrvoje Ćustić. Sam susret počeo je dominacijom domaće momčadi koja je pokazala tko je gazda na Stanovima. U prvim minutama imali su Zadrani nekoliko poluprilika koje domaći napadači nisu iskoristili. Igrala se osma minuta susreta kada je gostujuća obrana pogriješila, Grgić je pratio cijelu situaciju, primio lotu i sa nekih 18 metara pronašao izvrsno postavljenog Serbinova koji matira Ćurkovića za 1:0. Nastavljaju i dalje Zadrani napadima, no stabilizirala se obrana Junaka na čelu sa vratarom Ćurkovićem, pa prigoda ima, ali gola nema. Zanimljivo je spomenuti nekoliko „sekvenci“ kao onaj slobodni udarac Jurića sa 20 metara, lopta je prohujala tik uz vratnicu. Nakon toga topovskim udarom sa nešto više od 25 metara od gola Junaka tukao je Serbinov i pogodio vratnicu, koja se i sad trese. Vezli su terenom domaći igrači Jurić- Grgić i Nakić, no promjene rezultata nema. Sa 1:0 se otišlo na odmor, a od Junaka se više očekivalo. U nastavku malo su aktivniji gosti i odmah u dva navrata prijete Mastelić i Poljak, bez uspjeha. U 50 minuti Nakić je odnio jednu loptu, prošao dvojicu igrača gostiju i idelno poslužio Kordića koji pronalazi Jurića, a ovaj zabija za 2:0. Komotna situacija domaćina, a pored toga redaju se prigode. Nakon jedne od lijepih akcija Junaka, Mastelić je sve sam učinio kada je oduzeo loptu obrani Zadra, krenuo korak dva s njom i kada je bio u idealnoj prilici, lijepo je opalio, a lopta je pronašla desni kut vrata Matasovića za 2:1, minuta je 59. Nakon toga Zadrani su uzvratili preko Nakića – ništa od povećanja rezultata, da bi u 80. minuti netom što je ušao Labrović skrivio kazneni udarac oborivši Serbinova u svom kaznenom prostoru, ali Luetić ne uspijeva savladati Ćurkovića koji je odbio loptu. Kako domaćini nisu uspjeli povećati rezultat, gosti su sve više stiskali te posljednje dvije minute dva puta ozbiljno zaprijetili, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi u kaznenom prostoru obrana Zadra oborila Labrovića, a sudac je pokazao na kazneni udarac. Siguran realizator bio je Mastelić koji je drugi puta strijelac na današnjoj utakmici. Igralo se još nešto sudačke nadoknade vremena, no bez promjena rezultata. Junaci su slavili, a Zadrani pognute glave napustili igralište Stanova.

Sa izgubljena dva boda, a nakon pobjede Zagore nad Kamenom, Unešičani su došli na samo bod razlike na ljetsvici. Zadar ima 48, a Zagora 47 bodova.

 

ZADAR – JUNAK 2:2

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 150. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 5. Pomoćnici: Kuran i Majičica.

Strijelci: 1:0 Srebinov (8), 2:0 Jurić (50), 2:1 Mastelić (59), 2:2 Mastelić (90+6 s 11m)

Najbolji igrač: Ivan Mastelić (Junak).

Crveni karton: Hrvoje Rončević (90+7, vrijeđanje suca), Josip Mustać fizioterapeut i liječnik Duje Grčić radi ulaska u teren.

ZADAR: Matasović 6, Kordić 6, Muić 6, Iveljić 6,5, Grgić 6 (od 89. Šutalo-), Luetić 6 (od 90+2. Pedišić-), Jurić 6,5, Jakir 6, Gregov 6, Nakić 6 (od 84. Ricov -), Serbinov 6. Trener: Marin Oršulić 6.

JUNAK: Čurković 7, Modrić 6, Jandrek 6 (od 83. Marić-), Kulović 6,5 (od 71. Katić-), Mastelić 7, Puljić 6, Mihovilović 6, Botica 6, Poljak 6 (od 71. Labrović-), Stanić 6 (od 64. Vrdoljak -). Trener: Ivan Medvid 6.

05. svibanj 2024 17:22