StoryEditorOCM
SportABBA LIGA

Zadar je bio na koračić do pobjede, a onda su slabo odigrali napad za tri poena, Justice je promašio i to je bio kraj...

Piše Dražen Žura
10. siječnja 2021. - 19:07

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Zadar – Cedevita - Olimpija 78 : 80   ( 12 :20, 19:20, 26:26,21:14)

Suci:Igor Dragojević ( Crna Gora  ), Uroš Nikolić i Aleksandar Milojević ( Srbija ).

ZADAR: Carter (10), Paponja, Justice (20), Palokaj (3), Brala, Vujičić, Vuković (7), Bursać (12), Junaković (5), Mavra (9) , Onuaku (8), Planinić (4).

CEDEVITA – OLIMPIJA: Radovič, Perry (14), Hopkins (13), Duščak (1),  Murić  (6), Blažič (23), Brown (7), Hodžić (4), Jones (12), Ščuka , Dimec.

Zadar se našao na koračić do pobjede protiv Cedevita – Olimpije, međutim,  posljednji napad u kojem su imali dovoljno vremena, odlučilo se odigrati na šut za tri poena. Ali je bio slabo pripremljen, pa je izostala i ona situacija u kojoj se, moguće je, moglo tražiti produžetak. Ovako, ostaje žal u domaći redovima, jer su drugo poluvrijeme odigrali dobro, ali nedovoljno za  veselje.

Inače, kao prema nekom ustaljenom  pravilu Zadar u zadnje vrijeme odlično otvori utakmicu, onda se jednostavno ugase , prepuste suparniku, koji to zna kazniti. Gostima je pošlo za rukom napraviti seriju 14:2 kojom su okončali prvu dionicu, podosta toga  učinjenoga otišlo je na stranu Jake Blažiča i Mikaela Hopkinsa, ali i Jarroda Jonesa.

U zadarskom otvaranju pak, možemo izvući zakucavanje Chinanua Onuaku, "tricu" Kodija Justicea, međutim, iza toga uslijeda je povelika " rupa u napadu". Zadrani su punih sedam minuta u prvoj četvrtini bili bez ubačaja iz igre, dok su "zmajčeki", već je istaknuto, rezultatski koračali puno bolje.  Svega tri realizirana slobodna bacanja, jako je malo da bi se moglo pratiti momčad koja cilja na najviši vrh ABA lige. 

Zanimljivo, prvi ubačaj Zadrana nakon podcrtanog praznog hoda stigao je poslije dvije minute druge četvrtine,  učinio je to Justin Carter, dok su Ljubljančani na sve načine svojeg suparnika tjerali na crtu slobodnih bacanja. I onda kad bi se Zadar domogao otvorenog šuta slijedili su promašaji, otudaa, i prednost Cedevita Olimpije od dvaneaest poena, koju su Justice i Martin Junaković prepolovili "tricama", Jure Planinić je imao četiri uspješna bacanja, međutim, nedostajalo je koncentracije u obrani. Koš i dodatno bacanje nešto je najgore što se može dogoditi. Ili, u trenucima kad se činilo kako se može dostići prednost suparnika, Zadar je  iz ničega gostima omogućio četiri  mirna slobodna bacanja za  dobru prednost na poluvremenu.

Posve drukčiji nastavak domaćina, Onuaku je rješavao neke situcaije u reketu, izvana se jednom odvažio Jan Palokaj, imao je i Bursaš tri plus dva, otvorilo se Justicea, međutim, sve to nije bilo dovoljno jer je Blažič jednostavno bio nezaustavljiv, imao je suradnju i Jonesu. Bez pobjednika i trećoj dionici, nametnulo je ipak dojam kako se  uz izraženu  borbenost može vjerovati neizvjesnu rezultatsku završnicu. I bijaše tako,  odmah u začetku zadnje četvrtine, Carter je realizirao dva napada u nizu, najprije za dva potom tri poena. Odgovorio mu je kratko Edo Murić, ali su u paru Carter i Justice zabili dvije "trice", Bursać dva, opet je  Justice upucao tri poena za 70:71 u 36.minuti....Onda su  Vuković, potom i Mavra   također "tricom" Zadranima donijeli vodstvo 76:72, nepune tri minute prije kraja dvoboja. Činilo se kako sve vodi prema trijumfu, međutim, Murić je pronašo put za tricu , na drugoj strani je Bursać zaradio dva bacanja, prije toga lopta je plesala po obruču , ali nije ušla kao ni dva bacanja. Perry je pak pogodio sva tri...Izgubio je Mavra loptu u napadu, isto je učinio i Perry, ostale su 23 sekunde i prostor za zadarski napad na minus dva.....Justice je opalio za tri poena i promašio.

23. travanj 2024 17:13