StoryEditorOCM
SportFAVBET PREMIJER LIGA

Zadar je pričuvnim snagama slomio otpor slabašne Cibone!

Piše Dražen Žura
15. travnja 2024. - 19:58

ZAGREB – Dvorana „Dom sportova”. Gledatelja:200. Cibona – Zadar 70:92 (8: 21, 22:16, 15:35, 25:20)

Suci: Franko Gracin, Marko Stanković i Mateo Pavičić.

CIBONA: Perasović (31), Jakić (9), Majcunić (7), Pavković (8), Crnogorac, Ferderber (8) , Bandov, Krizmanić,Katanović (3), Kujundžić (4).

ZADAR: Davis (7), Klarica (11),Vujačić (14), Žganec, Mazalin (3), Lakić (8), Mekić (11), Jambrović (20), Drežnjak (12), Grbić (6), Božić, Ramljak.

 

Zadar je i prije puta prema metropoli znao kako će se kući vratiti s pobjedom, bilo je samo pitanje s kojom razlikom u konačnici. Gledano po četvrtinama onda je omjer 2:2, međutim, odigrala je zadarska momčad dvije ozbiljno, prvu, napose treću i slabašan suparnik nije ni mogao imati pravi odgovor.

Očito je nakon dolje spomenute serije Cibone, u svlačionici Zadra bilo žustrih riječi, otuda još jednom poziv na ishod treće dionice u kojoj se igralo istom energijom u obrani i napadu. Raznovrsno, ubačajima iz reketa i „tricama”, Cibona je posve izgubila dah!

Nekad se ogled Zadra i Cibone nazivao derbijem, međutim,zbog stanja među „ vukovima”, ta je priča izblijedila! Dovoljno je kazati kako je domaćin u dvoboj, ako se tako uopće može nazvati, krenuo sa svega dvojicom seniora, dva imenjaka Ivanom Perasović i Majcunićem, ostali su uglavnom bili maloljetnici iz tek poneki izuzetak! Filip Bundović, Aleksandar Aranitović i Krešimir Radovčić nisu bili u zapisniku, moguće ni na tribinama, jer ozljede su učinile svoje. Što je učinio zadarski stručni stožer?

Odluka je pala kako se slobodno bez imalo straha može osloniti na pričuvne snage, kako bi nositelji igre mogli odmarati za skorašnju drugu utakmicu protiv Budućnosti u četvrtzavršnici AdmiralBET ABA lige, na Višnjiku.

Očito prikovani činjenicom da im je ukazano povjerenje, odnosno, nenaviknuti na otvaranje otvaranje utakmice, igrači koji u pravilu „griju klupu”, u 5. minuti imali su omjer 2:5, pa je neko vrijeme trebalo da se oslobode grča te su prvu dionicu završili s prednosti od 12 poena! Kasnije s rezultatski otišli još dalje, poveli su

32:12 i činilo se kako „gemišt” suparnik hlapi. Naprotiv tomu, uslijedila je serija Cibone 16:1, koja je, nedvojbeno, razljutila trenera Danijela Jusupa koji nikako nije mogao biti zadovoljan provedbom „recepta”, jer su se „vukovi” spustili jako blizu na svega pet minusa (28:33)!

21. lipanj 2024 12:21