StoryEditorOCM
SportMINUS SEDAM

Zadar je u velikoj mjeri uspio napuniti dvoranu, ali ne i koš Cibone koja je otvorila pitanje za domaći stožer: čemu toliki strah od „ vukova”?

Piše Dražen Žura
23. prosinca 2022. - 20:11

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 4600. Zadar – Cibona 68: 75 (17:21, 24:22, 14:21, 13:11).

Suci: Saša Pukli i Mario Majkić (Slovenija), Radoš Arsenijević (Srbija).

ZADAR: Davis (2), Jordano (10), Klarica, Sikirić, Žganec (7), Čampara, Matulina, Lalić (9), Drežnjak (8), Božić (16), Ramljak (11), Šantelj (5).

CIBONA: Vuković, Radovčić (2), Mesiček (12), Perasović, Smajlagić, Majcunić (6), Mazalin (10),  Aranitović (12), Baković (3) Kapusta (12), Ljubičić (15), Bundović (3).

Zadar je u derbiju ABA lige u velikoj mjeri uspio napuniti dvoranu, ali ne i koš Cibone koja s Višnjika odnosi vrijedne bodove, usput je otvorila pitanje za domaći stožer: „ Čemu toliki strah od „ vukova”. Navijači su se pak podijelili pa se oni koji dolaze isključivo na velike utakmice „častilo” povicima „ Vi ste sramota „. A igračima je stigla očekivana poruka i potpora s pjesmom na usnama: „ Bilo bi mi lako da te ne volim!” Nemoguće je izostaviti očajnu „tricu” Zadrana, samo šest iz 33 pokušaja. Cibona ih zabila deset!

Otvaranje je upisao Filip Bundović s tri poena čime je, kasnije će se vidjeti kako će Cibona do isteka prvoga poluvremena u tomu segmentu imati bolju učinkovitost. Zadar se uglavnom držao prodora, onda i ne čudi što su u prvih dvadeset minuta imali čak 17 prigoda s crte slobodnih bacanja, promašili su tri puta. Istina, „ vukovi” su se gurali u reket, u početku Lovro Mazalin, kasnije Krešimir Ljubičić, obojica jako uspješno.

Uz Marka Ramljaka i Luku Božića, kojima je radijus kretanja baš bio u reketu, malo se toga vidjelo od zadarskih uvjetno rečeno centara. Jeste, Leon Šantelj je zabio „tricu”, ali su prije njega to na suprotnoj strani učinili Borna Kapusta i Blaž Mesiček. Nastavila je Cibona s boljim vanjskim šutom i u drugoj dionici, dva puta Ivan Majcunić, jednom Aleksandar Aranitović. Otišli su gosti u 16.minuti na plus devet, pa se činilo kako će dobro naplatiti brojne zadarske promašaje za tri poena. Nisu! Zadar je napravio seriju 9:0, u nju valja ugraditi poene Arijana Lakića i Darija Drežnjaka, koji su tako zbrojili dvije od tri „ trice” iz 15 pokušaja, koliko ih je Zadar zabilježio u prvom poluvremenu. Cibona je iz jednako toliko pokušaja upisala šest!

Ali je bolje krenula u treću dionicu serijom 9:0 te igrom koju je osmislio Kapusta, usput je zabio „tricu”, a pomogli su mu Mazalin i Arantović. Zadarske dionice bile su na minus jedanaest(41:52). Onda je Antonio Jordano zabio pet (3 plus 2), te Božić (2, dovoljno da se Cibona rezultatski ne udalji previše. Mesiček je sa tri poena uspio vratiti na 11 viška, ali je brzo uzvratio Drežnjak, istom mjerom, njemu je pak parirao Aranitović. U zadnju je Cibona odnijela devet poena više nego Zadar!

Potom je u četiri minute ne može se to nikako nazvati igrom rezultat bio 5:2!!! Svih pet za Zadar upisao je Karlo Žganec, na drugoj strani Mesiček je riješio dva slobodna bacanja. Nastavio se natjecati tko će više griješiti, srećom Božić je imao dovoljno energije, jednom i Ramljak, pa se tako uhvatilo i „tricu” Marka Bakovića koja je Ciboni mogla donijeti mir umjesto drame, osobito jer nisu znali iskoristiti sve zadarske promašaje.

A bilo ih je naveliko!

24. travanj 2024 21:36