StoryEditor
SportXL GALERIJA

Zadar je uspio iskoristiti prigodu za "majstoricu" koja će njih ili Split odvesti u finale Prvenstva Hrvatske s Cibonom, međutim, odlučujući dvoboj igra se na Gripama!

Piše D.Žura
23. svibnja 2022. - 22:30

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja:1101.
Zadar – Split  76:57 (22:16, 12:20, 25:9,17:12).

Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Josip Jurčević (Split) i Franko Gracin (Zagreb).

ZADAR: Carter (21), Marčinković , Paponja , Jordano(10) , Brala, Bursać (8 ) , Junaković (5) , Buljan, Drežnjak (13), Mavra (5), Thompson (14).

SPLIT: Kedžo, Runjić (3), Žganec (3), Ukić (8), Vuko (15), Čampara (2), Jukić (4) , Bajo, Kovačević, Jones (2) , Shorter (20).

Zadar je uspio iskoristiti prigodu za "majstoricu" koja će njih ili Split odvesti u finale Prvenstva Hrvatske s Cibonom, međutim, odlučujući dvoboj igra se na Gripama!

Istina, gostima je u velikoj mjeri nedostajao Toni Perković koji je zbog viroze i visoke temperature  morao ostati  u krevetu. Zaključak, je kako se zadarska momčad ovoga puta predstavila i bitno boljem izdanju, čak i kad ih je suparnik pritiskao znali su se odhrvati, osobito se to odnosi na treću četvrtinu u kojoj su razbili Splićane!

Inače, početak je ponudio podosta izjednačenu igru, napose kad je riječ o vanjskom šutu, jer je u nekoliko navrata slijedio uzvrat na svaku ubačenu "tricu". Splitska momčad je krenula prva, otvorio je Lovre Runjić, odgovorio je Justin Carter i na onu Shannona Shortera, pomogao je i Dario Drežnjak. Onda se lopta spustila u reket, dobro je prigodu iskoristio Trevor Thompson. Zadar je u jednom razdoblju prve dionice imao prednost 20:11, pa se činilo kako su uhvatili korak, međutim, „žuti” su imali seriju 11:2, te opet demonstrirali dobar skok u napadu, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Na koncu Shorter i Tonko Vuko kreirali su niz dobrih realizacija, svatko po jednu „tricu” plus Shorterova dva poena, donijeli su gostima malu, ali poticajnu prednost uoči treće dionice.

image
Luka Gerlanc/Cropix/

I da, omjer u skokovima bio je debelo na strani Splita, 25-14, ali i činjenica da se Carter „ugasio”, 11 poena u prvoj, svega jedan  u drugoj! Ono što je nedvojbeno obilježilo deset minuta nastavaka, jeste uvjerljiva zadarska prednost 25:9, doslovce su „tricama” zasuli gostujući koš, bilo bi nepravedno ne istaknuti strijelce, jednom Martin Junaković, dvije Antonio Jordano, pa opet po jednu Carter i Drežnjak!

Istovremeno, Split nije mogao pogoditi ništa, istina, jesu s crte slobodnih bacanja, dok je Roko Ukić u 27. minuti upisao prvi gostujući ubačaj iz igre, nešto kasnije dva poena imao je i Shorter.

Uz to su Splićani ostali i bez Karla Žganeca i Jonesa koji su ispunili kvotu od pet osobnih pogrešaka. Zadar je pak u 31. imao i najveću prednost, usput su promašili sedam slobodnih bacanja , uz sve je živnuo i Split, točnije Vuko, pa se Zadar morao uozbiljiti . Učinio je to Jordano tricom, kasnije je na drugoj strani počeo previše siliti Shorter, zamislio je kako je utakmica isključivo njegova. Nije to vodilo "žuti" prema ničemu dobrom...

07. srpanj 2022 07:14