StoryEditorOCM
SportVEČERAS NA VIŠNJIKU

Zadar je uvjerljivom pobjedom protiv DepolinŠkrljeva potvrdio „jedinicu” koju je nakratko držao Split! Evo izvještaja...

Piše D. Žura
27. veljače 2024. - 20:46

ZADAR – Dvorana” Krešimir Ćosić”. Gledatelja:300.

Zadar – DepoLinkŠkrljevo 103:84 (29: 29, 20:12, 25:23,29:20).

Suci: Bojan Kruljac, Frane Mjeda i Matej Findri.

ZADAR: Davis, Klarica(7), Vujačić(12), Žganec(14), Mazalin(23), Lakić(6), Mekić(10), Jambrović(16), Grbić, Božić, Ramljak(15).

ŠKRLJEVO: Bart(15), Gulin(11), Šljivarić(2), Svoboda(14), Salopek(2), Rajković, Šarić(12), Ćošić(4), Stanojević(24), Miljković.

Zadar je uvjerljivom pobjedom protiv DepolinŠkrljeva potvrdio „jedinicu” koju je nakratko držao Split iza kojeg je pak bila jedna utakmica više, otuda i njihov privremeni smještaj na vrhu.

Što se moglo vidjeti na otvaranju ogleda? Dugo je vremena trebalo za razabrati tko je momčad koja drži vrh ljestvice FAVBET lige, komu je pak pozicija na pretposljednjem mjestu. Jer se kroz prvu četvrtinu „ nabilo” poena na obje strane, što je za Zadar bilo očekivano, međutim, obranu su „ostavili” u svlačionici i tako otvorili prostor za vanjski šut, Bartu i Stanojeviću, dok je pod obručem odlično igrao Šarić, znao je i zakucati jednako i Gulin.

Kroz tih je deset minuta zadarsku momčad nosio trio kojeg su činili Žganec, Mazalin i Klarica pa se u novu dionicu krenulo omjerom 29:29! Onda je Gulin nastavio tamo gdje je stao upisao te četvrti poen u nizu i Škrljevo odveo u plus, ali opet je Žganec spašavao „ tricom” koja je pokrenula seriju Zadrana 10:0, a malo kasnije, Bart i Svoboda na isti način ponovno rezultatski približili goste.

Potom ih je čim se krenulo u treću četvrtinu, Jambrović s „tri plus dva” primirio, a Lakić zakucavanjem, Vujačić „dvicom” najavili laganiju plovidbu utakmicom. I bi tako jer se Zadar u jednom trenutku odlijepio na 63:45, pa je valjalo samo držati distancu, odnosno, ne dozvoliti da se kojim slučajem Škrljevo ne razmaše,

istina, došli su na minus deset, nakon čega je domaćin povukao još snažnije za svekoliki mir.

01. svibanj 2024 14:33