StoryEditorOCM
SportČETVRTFINALE KUPA

Zadar je večeras na Višnjiku zasluženo slavio protiv slabog Zaboka. Aplauz je dobio i trener Zula

Piše Ivica Gjergja
9. veljače 2022. - 20:59

ZADAR – ZABOK 89:64 (22:15, 23:19, 22:14, 22:15)

ZADAR – SD „Krešimira Ćosića“. Gledatelja 150. Suci: Luka Kardum (Šibenik), Leo Rogić , Frane Mjeda ( oba Split).

ZADAR: Carter 4 , Marčinković 6 , Vuković 6 , Junaković 5, Thompson 18 , Paponja , Jordano 18 , Klarica , Brala 5 , Buljan 4. Drežnjak 13, Mavra 10 .

ZABOK: Vručinić 5, Ćrnjević 11 , Ćutuk 1, Gunjina 7 , Garrett 3, Martinko 3, Vranješ , Levanić – Kunti 2, Buljević 6, Brocić 7 , Budimir 6, Jacović 11.

Susret u „Krešinu domu“ za Zadar je bila zahtjevna utakmica u kojoj je trebalo profilirati mlade igrače, a i radi se o četvrtfinalu kupa, gdje Zadar treba pobjedu kako bi otišao na Final Four.

Sam početak pripao je domaćoj momčadi kada su poveli 9:2, Carter i Thompson koji je zabio šest u nizu. Gosti su odlično krenuli i kad bi došli pod koš, kao da su se  „upašili“ . Prednjačio je Garrett koji je čak četiri puta izgubio loptu, a pored toga napravio je dvije osobne.

Nakon toga ukazuju se Brocić, koji je vezao dvije trice te Budimir jednu i ode velika razlika na 22:15 na samom kraju prve četvrtine. U nastavku susreta razigrao se Drežnjak, koji je zabio tricu i dvicu te povećao rezultat dok je na parketu domaćina postava Mavra, Drežnjak, Junaković, Marčinković i Thompson koja ima lijepe i produktivne poteze za prevagu .

Gosti uzvraćaju preko Buljevića, a da je imao još kojeg raspoloženog igrača, bilo bi tu svašta. Ovako ništa, a Zadrani idu na 45:34 za poluvrijeme. Da bi igrao moraš imati na drugoj strani protivnika koji se želi nadigravati, što to nije Zabok, a onda je trener Zadra Vladimir Anzulović miksao sastav (stari i mladi) i ostvario svoj naum i rezultat pred posljednju četvrtinu na 67:48. Kada je Zadar otišao na 20 razlike (74:54) sedam minuta prije kraja uveo je trener Zula, Paponju, Bralu i Buljana, koji su znali spojiti lijepo i korisno i efikasno na parketu, a i trener je dobio aplauz. Zaslužena pobjeda Zadra.

Lukša Buljević zaradio pljesak

Igrala se 19. minuta susreta, u duelu su bili Tomislav Buljan (Zadar) i Lukša Buljević (Zabok) ispod koša Zadra. Nakon toga lopta je otišla u aut, a sudac Kardum dosudio je loptu za Zabok. Reagirala je klupa domaćih i Lukša Buljević te priznao da je on zadnji dirao loptu. Sudac je prihvavtio sugestiju Lukše i promijenio odluku, dosudio loptu za Zadar, a Lukša je dobio veliki aplauz od domaće publike uz ono lijepo je biti korektan.

06. svibanj 2024 22:31