StoryEditorOCM
SportSLABAŠNI SUPARNIK

Zadar je večeras porazio Split. U subotnjem finalu Kupa Krešimir Ćosić igrat će s Cibonom!

Piše Dražen Žura
13. veljače 2020. - 22:16
Zadar, 130220 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica polufinala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Zadar i KK Split. Na fotografiji: Martin Junakovic.Luka Gerlanc

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić

Gledatelja: 4000

Zadar – Split  85:75 (24:15, 21:11, 19:17, 21:28)

Suci: Hordov, Radojković i Vovk

ZADAR: Allen (10), Ivanov (9), Siriščević, Ahmed (14), Palokaj (1), Vuković (12), Junaković (12),  Mavra (6), Fundić (10), Planinić (9), Gilbert (2), Uljarević

SPLIT : Perković  (8), Washington (4), Kedžo (8), Gabrić (13), Gizdavčić, Runjić, Marčinković (7), Bajo (8), Kovačevič (12), Vrgoč (2), Morris, Vranković (13)

Svi koji su se bavili prognozama uoči završnog turnira Kupa "Krešimira Ćosića", postali su dobitnici, jer će se doista dogoditi okršaj Zadra i Cibone u subotnjem finalu. Zadarska je momčad nametnula Splitu, kojeg su učinili  slabašnim suparnikom koji se sportski nadao borbi za trofej. 

Inače, otvaranje je otišlo samo na tren na stranu "žutih", naime, Maj Kovačevič,  pogodio je za "tricu" ,ali je brzo dobio odgovor Martina Junakovića čime je praktički najavio svoje izvrsne minute. U međuvremenu i Allen je na isti način kaznio splitsku obranu. Istodobno mladi Jure Planinić izgledao je kao lav pod obručem  potom je opet iz daljine prislonio Junaković. Bujala je prednost Zadra, pa se Ivica Skelin kod omjera 20:19, odlučio pozvati minutu odmora , ali nije previše pomoglo, suparnik je podebljao  svoju prednost, točnije snalažljivi Ive Ivanov postavio je velikih 14 viška. 

Nakratko se Split uspio  vratiti u život, ali baš kratko da kraće nije moglo biti.  Više nego mizeran njihov učinak , dodatno se počeo zrcaliti na početku drugih deset minuta, načeo ih je s dva lagana ubačaja Domagoj Vukovć, onda još i Bashir Ahmed dvjema "tricima".  Doslovce ih je pomelo s parketa!

Nisu imali valjani odgovor ni u obrani niti u napadu, zapravo, nisu pronalazili način kako srušiti zadarsku zonu. Jest, pokušavali su šutevima za "tri poena". U jednom dijelu opisanog razdoblja nešto žilaviji otpor Zadranima znali su pružiti Darko Bajo i Mateo Kedžo. Međutim,  Zadar je poluvrijeme završio s šest ubačenih "trica", Split svega jednom ! Bili su njihovi suparnici  i nadskakani, pa su u konačnici čak mogli biti zadovoljni što minus od devetnaest  nije bio i "deblji". A jeste, nešto kasnije na -21 spustio ih je Stefan Fundić, nanizao je šest poena nizu. Ukazala se i druga splitska "trica",  čast je pripala Jamesu Washingtonu, slavila je malobrojna publika "žutih"!

Ali brzo ih je  rastužio Allen, uzvratio je na isti način!  Mučio se Split, međutim, sve je to izgledalo pretanko da bi se barem malo značajnije približili Zadru koji je praktički igrao u istom  "razbijačkom " ritmu! Allen je pak pobrao velik pljesak, za  izvrsno zalaganje u igri, pa mu je vjerujemo Danijel Jusup dok je izlazio na klupu rekao: " Sjedni pet!" Jer i on višenego dobro zna kako mu je opušteni Amerikanac i te kako potreban u  finalnom meču. Splićanim pak, slaba je utjeha što su treću dionicu zaključili pozitivnim omjerom. 

Zadrani su pak "odvalili" na atraktivno zakucavanje Ahmeda, jednako i Vukovića! " Žuti su odlučili ne predati se posve, pa su na minutu dvadeset dvije sekunde  prije kraja, iskoristili" odmaranje Zadrana i  nakon dugo vremena stigli ispod deset (81:72), "tricu" je ubacio Kovačevič, međutim, nije pogodio dodatno slobodno bacanje.

26. travanj 2024 10:42