StoryEditorOCM
SportFOTO:

Zadar lako protiv Dubrave! Opet je najveći pljesak dobio Klarica, zaslužio je i ranije veće povjerenje na parketu, umjesto na klupi

Piše Dražen Žura
30. studenog 2023. - 20:21
Zadar, 301123. Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku. Utakmica 11. kola FAVBET Premijer lige Zadar - Dubrava. Na fotografiji: Krsevan Klarica.Zvonko Pavic/Cropix

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 150. Zadar -Dubrava 83: 58 (19:5, 20:20, 28:18,16:15).

Suci: Marko Mustapić, Frane Mjeda, Mateo Pavičić.

ZADAR: Klarica (17), Vujačić, Žganec(8), Mazalin(13), Njegovan (2), Lakić (14), Mekić (10), Jambrović (9), Drežnjak (9), Grbić(1), Božić, Ramljak.

DUBRAVA: Vragović (13), Jurić(11), Vidović(6), Kuzmanović(3), Ročak (7), Kalajžić(8), Karahodžić (2), Paponja, Rajaofera,, Kos, Matić (8).

Najavljivalo se kako bi Zadar mogao imati problema s Dubravom, navodno su prema saznanjima domaćeg stručnog stožera u džepu imali recept! Pokazalo se takvo razmišljanje, nimalo logičnim, jedino što je bilo posve jasno da će domaćin doći do svoje jedanaeste pobjede u FAVBET Premijer ligi i bez ijednog poraza. Opet je najveći pljesak dobio Klarica, koji je po svemu prikazanom, uvežimo u to i večer prije Kup utakmicu s Dubrovnikom, i ranije zaslužio veće povjerenje na parketu, umjesto klupi!

Krenuo je Zadar jednostavnom formulom, brz protok lopte kojom se tražilo slobodnog igrača, uglavnom su to bili Lakić i Mazalin, u konačnici i Klarica, dovoljno za seriju 14:0! Dubrava se nije pojavila na parketu, kad bi se i usudili šutirati rezultat bi bio njihov promašaj! Točno šest minuta i deset sekunda čekalo se ubačaj gostiju, čast je imao Kalajžić i to zakucavanjem!

Nešto kasnije Vragović se oglasio „tricom”, isto je na drugoj strani učinio Kalrica i zaključio prvu četvrtinu(19:5)! Ulazak u drugu dionicu još jednim zakucavanjem odradio je Kalajžić, nešto kasnije učinio je to i Mekić, također atraktivno, dok je s tri poena Drežnjak povukao Zadrane. Matić je pak, „tricom” spustio Dubravu na minus devet.

Zadarska se momčad držala ranije formule, koja im je donosila lagane poene ili slobodna bacanja, Mekiću ili Žganecu. Opet se Zadar odmaknuo na zavidnu prednost, međutim, vanjskim šutom Vragovića i Ročka, pokazala je Dubrava da su ipak došli na utakmicu! U posljednjoj sekundi druge dionice Lakić je postavio rezultat prije odlaska u svlačionicu (39:25). Zanimljivo, Dubrava je to razdoblje završila izjednačenim omjerom, u čemu su im očito pomogle četiri „trice”, Zadar je imao dvije manje!

Ostvarenu zalihu poena, Zadrani su podebljali s tri „trice, dvije Drežnjakove i jednu Lakićevu i utakmicu se moglo odjaviti. E da, igrao je ovoga puta Božić, nije se odmarao, kao protiv Dubrovnika. asistirao je, skakao i nekoliko puta izgubio loptu. Šutirao je svega dva puta i oba promašio. Ramljak? Kapetanu je bio namijenjen ručnik na klupi! A trener gostiju Jeronimo Šarin, kraj ogleda morao je provesti u svlačionici, jer je u 34. minuti isključen zbog nesportskog ponašanja, prošetao se parketom, nezadovoljan sudačkom odlukom, te je nastavio protestirati.

 

01. svibanj 2024 11:04