StoryEditorOCM
SportU SRIJEDU

Zadar na gostovanju kod Cibone: "Nema velikih nepoznanica, ovo nam je već šesta utakmica kroz sezonu"

Piše D. Žura
19. travnja 2022. - 14:42

Zadar je, više nego očito, uvelike razmišljao o dvoboju s Cibonom, u HT Premijer ligi za prvaka, dok im je na drugoj strani bila misao kako se od svoje publike u domaćoj utakmici AdmiralBET ABA lige oprostiti od svojih navijača. U konačnici SC Derby je uzeo pobjedu 76:71, a stručni stožer je kasnije nedvojbeno imao razloga za raščlambu, viđenog, odnosno, onoga što je bilo manje dobro.

- Mi smo pokušali odigrati i s mlađim igračima koji su bili dobri, znali smo i to da za dva dana imamo važu utakmicu u Zagrebu koja nam je po našoj procijeni bitnija od ove. Možda smo i mogli neke stvari napraviti drugačije kako bi dobili ovu utakmicu, ali zadovoljan sam – kazao je Srđan Helbich, trener Zadra, nakon ogleda s momčadi iz crnogorske Podgorice.

Dovoljno je bilo pogledati statističke podatke koji su u mnogome oslikali igru Zadra, ponajviše kad je riječ o šutu. Odmah iza utakmice izdvojili smo učinak Trevora Thompsona koji je iz svih jedanaest pokušaja, upisao – ništa poena! Nadalje, Zadar je ispalio 32 „trice”, od toga pogodio osam puta, međutim, podosta zabrinjavajući šut, upravo za tri poena imali su Justin Crater (1-7) i kapetan Dominik Mavra(0-7). K tomu promašilo se i šest slobodnih bacanja. Stoga nije teško zaključiti kako protiv Cibone mnoge stvari treba okrenuti na bolje.

- Nekih velikih nepoznanica između nas i Cibone , ovo će nam biti šesta utakmica kroz sezonu tako da znamo šta moramo raditi da bi bili dobri i došli u priliku pobijediti u Zagrebu. I mi i Cibona imamo svoje vrline i nedostatke i biti će zanimljivo vidjeti tko će bolje iskoristiti suparnikove slabosti – kratko je o Ciboni kazivao Helbich, zasigurno svjestan kapaciteta kojeg posjeduje druga strana.

Zanimljivih nešto manje od dvadeset minuta stalo je iza Duje Brale, pa se očekuje kako će nanovo zavrijediti prostor i u Draženovom domu.

Podsjetimo kako je Zadru traženje pobjede prvi prioritet čime bi učvrstili prvu poziciju na ljestvicu, k timu iz tri dosadašnje utakmice, obzirom da se računa ukupna koš razlika, donose 29 poena zalihe. Ali, to nikako ne smije biti razlog za bilo kakvo opuštanje!

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati uz izravan TV prijenosu u programu Arenasport1

09. svibanj 2024 04:40