StoryEditorOCM
SportČETVRT FINALE

Zadar na Višnjiku dočekuje Dubravu. "Moramo ih shvatiti ozbiljno, u posljednjih deset utakmica izgubili su samo jednu i to u produžetku!"

Piše Dražen Žura
1. svibnja 2024. - 13:36

Zadar je osnovni dio prvenstvene utrke u Favbet Premijer ligi zaključio na prvomu mjestu, u odigrana 33 kola zabilježili su samo dva poraza, što nedvojbeno spada u rubriku rekordnog rezultata. 

Zadranima će u četvrt završnici, braniteljima naslova prvaka  Hrvatske, u goste doći Dubrava koja je izvan mnogih očekivanja uspjela izboriti mjesto među osam najboljih momčadi.

- Naš prvi suparnik Dubrava ima izuzetno dobar rezultat, od posljednjih deset ili devet utakmica izgubili su samo jednu, i to u produžetku. Digli su se, kompletni, moramo ih shvatiti ozbiljno, ali od prve minute. Nemamo taj kredit da u susret uđemo s bilo kakvom rezervom jer se radi o dobroj momčadi. Zato moramo biti na razini, ako mislimo napraviti dobar rezultat.

Što se tiče play-offa, teško mi je govoriti, međutim, zagrebački klubovi, osim Cibone koja je malo posrnula iz objektivnih razloga, u dobrom su tonusu, dok o Splitu ne treba ni govoriti - kazao je Danijel Jusup, trener Zadra koji ima visoko mišljenje o zagrebačkim ”žutima”.

Očito su svi u Zadru ozbiljno shvatili Dubravu o čemu svjedoče riječi kapetana Marka Ramljaka čija je potentnost u igri uvelike pridonijela gore spomenutom učinku. 

- Prva prepreka nam je Dubrava koja u zadnje vrijeme izgleda dobro, dobili su sedam od osam utakmica. I sigurno će doći puni elana da nas pokušaju iznenaditi. Zato moramo od prve sekunde zaigrati bolje nego smo u utakmicu ušli protiv Splita i Bosca. Svaki ulazak u play-offu nema puno prilika za vaditi se. Nema opuštanja, da pokušamo što prije rezultatski odvojiti se...

Neće biti lako, ali moramo što prije prelomiti utakmicu. Kad govorimo o cijelom doigravanju, puno je teže nešto obraniti nego osvojiti, ulazimo s velikim samopouzdanjem, ali nikoga ne podcjenjujemo. Korak po korak, vjerujem da ćemo opet ostvariti dobar rezultat – kazao je Ramljak, koji zasigurno očekuje i veliku potporu s tribina.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19 sati uz prijenos u programu MAX TV.

27. srpanj 2024 03:17